Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JE LI VRIJEME ZA ODLAZAK?

Zajec: Bilić više nema moć voditi reprezentaciju

Grčka Hrvatska (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
07.10.2011.
u 23:40

Komentirajte i vi: Treba li Bilić ostati na klupi i u dodatnim kvalifikacijama?

Čak ni bivši bliski suigrači Slavena Bilića nisu 'u rukavicama' govorili o debaklu u Grčkoj. Hrvatska bi mogla ostati bez drugog velikog natjecanja za redom, situacija je alarmantna, a izbornik s naušnicom još uvijek je na klupi...

- Stalno smo čitali po novinama kako je stožer sve izanalizirao, proučio igru Grka, a na terenu ništa od toga nismo vidjeli. Nadam se da nećemo i nakon ove utakmice slušati Bilićeve riječi da bi sve isto učinio. Reprezentacija je očito u problemima iako imamo igrače koji igraju u vrhunskim klubovima. Iz igračkog iskustva znam da ako ne težite pobjedi, ne možete ni postići neki rezultat, a mi igramo nogomet koji nije pobjednički. Ne igramo okomito na gol, a imamo kvalitetne igrače - komentirao je Igor Štimac.

Goran Vlaović imao je dvije velike zamjerke na igru, nije se mogao suzdržati od kritike iako je s Bilićem u sjajnim odnosima još otkako su nosili kockasti dres.

- Na krila u stavljeni igrači kojima je jača noga unutrašnja, da se mogu izvući na udarac. A uz njih na vrh napada stavi Jelavića koji je klasičan igrač 16erca, koji ovisi o centaršutima kojih nije bilo jer su krivi igrači išli na udarac. Uz to Kranjčar je igrao iza Jelavića gdje godinama nije igrao - analizirao je Vlaović.

Grčki stručnjak Velimir Zajec dao je najkonkretniju opasku:

- Kemija nije bila dovoljno dobra za dobiti Grčku koja nije ništa posebno i dobila je utakmicu samo na strast. Ako postaviš u momčad pet napadača ne znači da igraš napadački. Slaven si mora reći da je pogriješio u postavljanju momčadi.

Čak je izostala kurtoazna podrška izborniku na pitanje treba li ga ostaviti da vodi reprezentaciju u dodatnim kvalifikacijama.

- Oni koji su mu dali podršku moraju o tome odlučiti iako će u nogometnim krugovima većinom prevladavati mišljenje da uoči dodatnih kvalifikacija općenito nije pametno tražiti novog izbornika - rekao je Vlaović, a prisnažio je Zajec:

- Nije lako odgovoriti na to pitanje, odluka je na Savezu, ali je vrlo upitno ima li Bilić i dalje moć jer u drugom poluvremenu nije bilo nikakve reakcije igrača. On ima trenersku kvalitetu, ali više nema moć voditi ovu reprezentaciju i to i on sam mora ocijeniti.

 

Što vi mislite? Treba li Slaven Bilić ostati na klupi reprezentacije i u dodatnim kvalifikacijama za Euro 2012?

KOMENTIRAJTE!

Komentara 108

DF
dinamo ffm
00:22 08.10.2011.

Komentirajte i vi: Treba li Bilić ostati na klupi i u dodatnim kvalifikacijama?koje pitanje....da napravi od hrvatske maltu?!

KO
kocen
10:21 08.10.2011.

Ovaj smrad od EUJaneza svršava kad Hrvatska gubi.Ništa novo,javlja se na ovom portalu godinama,ali samo kad je za Hr nešto negativno u sportu ili politici.

ED
europski dinamo
00:22 08.10.2011.

Špaco i Sammir za spas euro kval.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije