Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA DAN UTAKMICE

Zaiskrilo među HT Premijer ligašima: Osijek se žali da im je Split prijetio

KK Split
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/2
02.10.2020.
u 16:51

Splićani su se požalili da im Osijek nije omogućio željeni termin za trening, a Osječani su im se cinično zahvalili na edukaciji iz sportske etike

Na dan njihove međusobne osječke utakmice trećeg kola HT Premijer lige, zaiskrilo je između košarkaških klubova Splita i Osijek Vrijednosnica. Prvi su se oglasili Splićani koji nisu bili zadovoljni s dodijeljenim im terminom treninga, dan prije utakmice.

- To što je napravio Osijek je sportska lakrdija, nečuven i nekorektan potez koji ne može donijeti ništa dobrog hrvatskoj košarci. No, neka ide na dušu onima koji su to napravili. Veća je sramota što im nitko ništa ne moŽe, to je "šerifsko" ponašanje. Osijekov direktor objasnio je da je to odluka uprave i da je tu nemoćan. Svaka čast, tako prava uprava radi - požalio se direktor Splita Edo Blažević nakon što njegova momčad nije dobila željeni termin treninga.

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Premda svjesni da će to značiti 3000 kuna kazne, Osječani se nisu htjeli mijenjati za termine, čak i po cijenu medijskog razapinjanja (koje se i dogodilo) a i odgovorili su priopćenjem u kojem se kaže:

- Koristimo prigodu da se još jednom ispričamo KK Splitu zbog nemogućnosti da im ispunimo sve želje za vrijeme boravka u našem gradu, pa i po cijenu ostvarenja prijetnji koje su nam upućene. Priznajemo da se nije lako obraniti od "argumentiranog" napada takovog eminetnog, stručnog i dugogodišnjim djelovanjem u sportu potkovanog sportskog djelatnika, gospodina Blaževića. Posebno smo mu zahvalni na edukaciji o sportskoj etici i poštenju u sportu, što je činio ponešen valjda oduševljenjem cijele sportske javnosti potezima koje je netom povlačio i koji su polučili delirij oduševljenja svih onih koji prate košarku. Nastavno na lekciju o sportskoj etici našem klubu, nadamo se da će istim žarom nastaviti edukaciju i sportskim prijateljima koji su mu izašli u susret tako da moraju igrati utakmicu 24 sata nakon utakmice u Osijeku. Unatoč našoj iskazanoj "sportskoj nekorektnosti", želimo KK Split puno sportskih uspjeha i dobro zdravlje svim članovima koletkiva.

Inače, već u subotu (19 sati), Splićani moraju biti u Podgorici gdje ih čeka utakmica prvog kola regionalne ABA lige pri čemu vodstvo Budućnosti (zajedno s vodstvom lige) nije bilo spremno za pomicanje termina te utakmice.

A na tu utakmicu putuju zadovoljni jer su osvojili bodove u domaćeg prvenstvu na vrućem slavonskom parketu. Premda su domaćini vodili veći dio utakmice (uoči posljednje četvrtine imali su "plus 11"), Splićani su na koncu ipak slavili i to ponaviše zahvaljujući krilnom-centru Marku Lukoviću (24 koša, 9 skokova, 4 asista) koji se pokazao velikim pojačanjem. Kod Osječana prednjačio je Antonio Jordano sa 22 koša, 8 skokova i pet asistencija.

 

Ključne riječi

Komentara 1

SS
sokac sa drave
10:03 03.10.2020.

Aha vi domacini imate termin za trening u tri sata poslije podne a mi splice odmah poslije vas.Mi smo gosti i hocemo da se zamjenimo za termin treninga.Ma boga ti vidi ti njih kako da nebi,malo morgen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije