Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIJEPA AJLA

Zagrepčanka objasnila zašto je napustila domovinu i promijenila državljanstvo: Hrvatska je mala, nemamo resurse

Ajla Tomljanović
Foto: Instagram screenshot
1/9
21.09.2022.
u 13:40

– Mi u Hrvatskoj baš i nemamo resurse, Hrvatska je mala država. Kada sam počinjala, roditelji su mi bili sponzori. U Australiji imaš bolje resurse i uvjete. Mislim da je to bitna razlika – smatra Ajla Tomljanović.

Tenisačica Ajla Tomljanović (29), Hrvatica s australskom putovnicom, u posljednje vrijeme igra sjajno. Na posljednja dva Grand Slama, Wimbledonu i US Openu, stigla je do četvrtfinala. Trenutačno je 35. igračica svijeta s više od četiri i pol milijuna dolara zarade u karijeri. Australski The Focus napravio je priču o Ajli pod naslovom "Prelazak s hrvatskog na australsko državljanstvo".

Ajlin tata Ratko bivši je trofejni hrvatski rukometaš, no prije desetak godina ova je tenisačica odlučila preseliti se u Australiju i uzeti njihovo državljanstvo pa sada nastupa pod njihovom zastavom. No, mama Emina najzaslužnija je što se Ajla bavi tenisom.

– Moram reći da su mi roditelji i moja sestra (Hana) najveća podrška. Oni su uvijek bili tu, prvi koji su mi priskočili u pomoć u najtežim trenucima i oni koji su najviše vjerovali u mene. Bez njih ne bih bila tu gdje sam sada – rekla je Ajla.

Tomljanović je 2014. godine odlučila da više neće nastupati za Hrvatsku i zatražila australsko državljanstvo. No, tek je 2018. godine dobila zeleno svjetlo i mogla je predstavljati Australiju na WTA-u.

– Kada sam bila klinka, uvijek mi je bio san natjecati se s najboljim djevojkama i biti najbolja što mogu biti. S Australijom mogu dosegnuti sljedeću razinu i iskoristiti svoj potencijal – rekla je.

Odlučila je tako nakon što je radila s australskim trenerom Davidom Taylorom. Australija joj je osigurala punu potporu pa je dobila trenere, savjetnike za prehranu te prostor za trening.

– Mi u Hrvatskoj baš i nemamo resurse, Hrvatska je mala država. Kada sam počinjala, roditelji su mi bili sponzori. U Australiji imaš bolje resurse i uvjete. Mislim da je to bitna razlika – smatra Ajla Tomljanović. 

>> Roger Federer objavio kraj karijere

Komentara 78

DU
Deleted user
14:11 21.09.2022.

Samo idi zlato gdje ti je bolje. Svi neka odu gdje misle da ce im biti bolje i neka postanu drzavljani zemalja koji ih hoce primiti. Samo nemojte zivjeti ovdje i kmecati. Tko ostaje ovdje nek se na radnom mjestu, na izborima i drugim politickim djelovanjem bori za svoju zemlju.

DU
Deleted user
14:25 21.09.2022.

Svi vi koji ste napustili RH radi "uspjeha i probitka" sretno vam. Nama više ne trebate nekako su mi draži Sinkovići, Perkovića, Modrić i mnogi koji imaju uspjeha u našim putovnicom. Ona više nije Hrvatica ona je Australia .

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
15:00 21.09.2022.

Ajla, to je tvoj odabir, drži se ti nove domovine. Oni koji žele uspjeti to mogu svugdje, pa tako i u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije