Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IŠČUPAT ĆU TI OKO'

Zagrepčanina u Makarskoj tukli, rezali i tjerali da viče "Hajduk živi vječno"

Makarska rivijera
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
11.07.2019.
u 17:58

Mladiće se tereti da su 6. srpnja u četiri sata ujutro u Makarskoj presreli 27-godišnjaka, ponižavali ga te ga tjerali da viče "Hajduk živi vječno" jer su smatrali da je navijač Dinama.

Trojici mladića u dobi od 20, 19 i 23 godine koji su s još dvije osobe osumnjičeni zbog napada na 27-godišnjaka iz Zagreba određen je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Mladiće se tereti da su 6. srpnja u četiri sata ujutro u Makarskoj presreli 27-godišnjaka, ponižavali ga te ga tjerali da viče "Hajduk živi vječno" jer su smatrali da je navijač Dinama. 23-godišnjak ga je nekoliko puta udario šakom, a rezali su ga po ruci i prijetili da će mu iščupati oko. Natjerali su ga stavi osobnu iskaznicu na prsa kako bi fotografirali.

S incidentu se oglasio DORH.

"Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 6. srpnja 2019. oko 3,50 sati na području Županije splitsko–dalmatinske, postupili zajednički i dogovorno tako da su nakon što je osumnjičenik (1996.) rekao da su Bad Blue Boysi stigli, potrčali u smjeru kojim se kretao oštećenik (1992.). Osumnjičenici su ga zaustavili i natjerali da kaže "Hajduk živi vječno" smatrajući da je on član te navijačke skupine, a u cilju da ga zastraše i povrijede njegovo dostojanstvo, pa ga je trećeosumnjičenik (1996.) bez ikakvog povoda udario više puta šakom po glavi, leđima i vratu. 

Nakon toga su, osnovano se sumnja, svi osumnjičenici tražili od njega da pokaže svoju osobnu iskaznicu, što je on iz straha za svoju sigurnost i učinio, te su ga natjerali da ju prisloni na svoja prsa i tada su ga prva dvojica osumnjičenika fotografirali mobilnim telefonom, nakon čega su ga dvojica osumnjičenika (1996.) fizički napali udarajući ga šakama po raznim dijelovima tijela nanijevši mi površinske rane po ramenu i leđima. 

Prvoosumnjičenik ga je, osnovano se sumnja, porezao nožem ili sličnim oštrim predmetom po nadlaktici lijeve ruke i zatim mu zaprijetio, a postupanje osumnjičenika ponizilo je žrtvu i kod njega izazvalo strah za njegovu sigurnost. Nakon ispitivanja osumnjičenika, zamjenik općinskog državnog odvjetnika podnio je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor", stoji na stranici DORH-a.

Ključne riječi

Komentara 45

DU
Deleted user
18:17 11.07.2019.

Umjesto da komade traže.Njima je draže tri na jedan sa nedužnim prolaznikom.Kako hajdučki.......ae.

IV
ivanvrdolj2
19:00 11.07.2019.

Šta čekate da narod sam počme rješavati ovakve slučajeve!?

KO
komentant
18:35 11.07.2019.

Pitaš ima li roditelje, pa i oni su istog karaktera i osobina, ja živim u Đakovu, HR nogomet gotovo i negledam, osim reprezentacije ili kad neki naš klub igra u Europi. Ima jedan stari blesan, povratnik iz Švedske, više od 70 godina ima . neznam dali je ikad bio na nekoj utakmici Hajduka, ali je isto tako zadojen . Kad govori o hajduku kao da govori o božanstvu i daje glupe izjave poput ubiti za hajduk ,dati život za hajduk. Po meni to je bolesnoi trebao bi na psijatriju. Tako i ti mladići. Navijam za žestoku kaznu i k tome novčanu odštetu od koje se neće oporaviti slijedećih 20 godina-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije