Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNA LP

Zagrebaši traže put u drugi krug: Nadamo se dobroj podršci

Veselin Vujović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
14.11.2019.
u 14:26

Kristijan Bećiri, hrvatski reprezentativni kružni napadač, jedini je dobio pljesak u dvorani Golovec. Kako i ne bi kad je nosio dres Celjana pune tri sezone. Bećiri je inače u Sloveniji proveo ukupno šest sezona

Za rukometaše PPD Zagreba večeras je utakmica istine u elitnoj skupini Lige prvaka ove sezone. Ona će dati odgovor na pitanja je li momčad Veselina Vujovića spremna za pobjedu nad Celjanima (Arena, 18 sati) i može li do osmine finala Lige prvaka. Jer, sve osim pobjede gurnulo bi zagrebaše u drugi plan. Zanimljivo je da Celjani još nikad nisu pobijedili u Zagrebu.

Zanimljivo je i to da zagrebaši nikad nisu protiv Celjana igrali s tolikim brojem Slovenaca u svojoj momčadi. Tako će za „plinare“ danas kontra svojih sunarodnjaka igrati Aleš Vlah, Gašper Hrastnik, Aleksander Špende i Darko Stojnić. Mnogi će se stručnjaci složiti da od sva četiri Slovenca za sada najbolje partije pruža Vlah, dok se ostali još traže. Na nedavnom gostovanju u Celju trojica Slovenaca (Špende nije bio u sastavu) nisu dočekana pljeskom. Ništa čudno. Florijani, navijači Pivovarne Laško nisu ih izviždali samo zato što igraju u klubu koji igra protiv njihovih ljubimaca, već i zbog toga što nikad nisu igrali u Celju. Tako je ljevoruki Gašper Hrastnik igrao u Kopru i Mariboru, Darko Stojnić u Velenju, Aleksandar Špende u Mariboru i Velenju, te Aleš Vlah u Kopru.

– Vjerujem da moji zemljaci u Zagrebu imaju ista iskustva kao i ja kada sam igrao slovensku ligu. Kad god bismo došli, u Celju nismo bili dobrodošli – istaknuo je Vlah.

Kristijan Bećiri, hrvatski reprezentativni kružni napadač, jedini je dobio pljesak u dvorani Golovec. Kako i ne bi kad je nosio dres Celjana pune tri sezone. Bećiri je inače u Sloveniji proveo ukupno šest sezona. Prve tri je igrao u Gorenju, odakle je došao iz Kozale. Rođen je u Njemačkoj, a prve rukometne korake napravio je u Crikvenici.

– U to vrijeme rukomet je u Crikvenici bio jako popularan. Trener Darko Jelić tražio je po školama tko želi trenirati, a kako se prijavilo nekoliko mojih iz razreda, otišao sam i ja. Poslije sam dvije godine trenirao košarku, ali sam se ipak vratio u rukomet zahvaljujući treneru iz Metkovića Jerku Alujeviću – istaknuo je Kristijan koji je igrao za sve mlađe uzraste naše reprezentacije, a protiv Njemačke je debitirao i za seniorsku.

– Bećiri nam je jedan od glavnih igrača obrane. Imat će večeras vraški težak posao protiv brzanaca iz Celja, ali vjerujem u njega – rekao je Veselin Vujović, dodavši:

– Znam da ne mogu očekivati 10.000 gledatelja, ali htio bih da ih dođe barem šest do sedam tisuća. Puno bi nam to značilo. Dečki u zadnje vrijeme igraju dobro, bore se i za njih bi velika posjećenost bila lijepa nagrada – rekao je Vujović.

Ključne riječi

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
15:03 14.11.2019.

Osjeća se ogromni napredak otkako je stigao Vujović. Doduše i dalje se samo gubi u Ligi prvaka, ali dečki se bore i daju sve od sebe. Zapravo, borili su se i prije i također su davali sve od sebe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije