Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEBAKL

Zagrebaši pretrpjeli težak poraz, ali nije srušen negativni rekord

15.10.2020.
u 23:02

Kružni napadač “plinara” imao je šut 0:5 i to sve s crte. Barcelona je stvarala prednost pogocima iz kontre, a neki vanjski igrači domaćih imali su pravi šuterski trening, poput Mema

Rukometaši PPD Zagreba upisali su novi uvjerljiv poraz u elitnoj skupini Lige prvaka. Izgubili su u gostima kod Barcelone sa 27:45 (13:24). Osim poraza ostat će upisano kako su “plinari” sinoć primili najveći broj pogodaka otkako igraju u Ligi prvaka. Srećom, nije nadmašen najuvjerljiviji poraz od minus 22 iz 2015. kada je u susretu istih suparnika u četvrtfinalu, pod vodstvom Veselina Vujovića, Barcelona pobijedila sa 43:21. Ovih minus 18 je drugi najuvjerljiviji poraz zagrebaša od Barcelone u 11 gostovanja u Blau Grani. Statistički, “plinari” sada na gostovanjima kod Barcelone u 11 utakmica imaju minus 114 pogodaka.

Kakvi promašaji Šipića

Već nakon pet minuta bilo je sve gotovo. Zagrebaši su imali 1:1 i kontru koju je promašio Mandić, a onda po dobrom starom ovosezonskom receptu ušlo se je u seriju pogrešaka, ali i promašaja u kojima je prednjačio Marin Šipić. Kružni napadač “plinara” imao je šut 0:5 i to sve s crte. Barcelona je stvarala prednost pogocima iz kontre, a neki vanjski igrači domaćih imali su pravi šuterski trening, poput Mema.

Vladi Šoli, novom treneru PPD Zagreba, nedostajalo je nekoliko igrača zbog ozlijede. Tako nije bilo vratara Ašanina i Ristanovića, Mrakovčića, Burića, Vuglača. Bi li nešto promijenilo da su igrali? Teško. Možda bi poraz bio nešto manji, ali ne puno.

- Što reći. Moja prva utakmica na klupi PPD Zagreba i najgori mogući suparnik. Pokušali smo igrati brz rukomet poput Barcelone, ali smo naletjeli na momčad kojoj je brzi rukomet nešto što stalno igra. Htio sam pokazati igračima da će brzi rukomet biti naš put u daljnjim utakmicama i mislim da su dobro odreagirali. Moramo još jako puno poraditi na igri u obrani. Dakle, mogu biti donekle zadovoljan napadom, ali ne i obranom - istaknuo je Šola.

Kako nije bilo Vuglača, veliku minutažu dobio je najmlađi zagrebaš, Klarica.

- Moje prvo gostovanje u Barceloni. Nije najbolje prošlo. odmah su nas na početku “slomili”. Kad sam prvi put pogledao prema semaforu pisalo je 19:4 za njih. Nakon toga se teško bilo vratiti. U jednom trenutku spustili smo na minus deset. Međutim, prejaki su, imaju predobar roster pa su nas lagano pobijedili. Zadovoljan sam svojom igrom, mislim da mi je ovo najbolja utakmica u Ligi prvaka - istaknuo je Klarica.

Celje ključ sezone

Nemanja Obradović nije odigrao utakmicu iz snova.

- Ne znam što pametno reći. Najbolje je što prije zaboraviti na ovu utakmicu i potpuno se okrenuti i posvetiti utakmici protiv Celjana u našoj Areni. Sada je jasno da će to biti ključna utakmica ovog dijela sezone, utakmica koju ne smijemo izgubiti ako želimo ostaviti nadu za plasman u osminu finala. Iz ovog poraza treba izvući dobre stvari kojih je bilo malo, ali ih je bilo. Tih dobrih stvari trebat će nam protiv slovenskog prvaka puno, puno više - istaknuo je Nemanja Obradović.

U drugim utakmicama skupine Aalborg je lako svladao Nantes i najavio da će biti visoko plasiran na kraju igranja po skupinama, a Veszprem (Štrlek 3) se poigrao s Celjem (Ivić jedna obrana, Šarac 2, Načinović 2) pobijedivši s 39:24. U jedinoj utakmici skupine A Kielce (Karačić 4) je na svom parketu svladalo bjeloruski Meškov (34:27). 

 

Ključne riječi

Komentara 1

LI
lika64
17:30 16.10.2020.

Gobac, grobar HR rukometa. Sve što je vrijedilo bez obzira na trenutne potrebe, gurao u Zagreb na taj način uništavajući druge klubove. Radić košarka i Gobac rukomet. Na tom tragu bio je i Mamić, no srećom nije uspio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije