Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV VARDARA

Zagrebaši po veliki pothvat: Po pobjedu s pet razlike i polufinale SEHA lige

31.08.2021.
u 19:39

Završni turnir igra se od 3. do 5. rujna u zadarskoj dvorani Višnjik. U petak su polufinala, a finale je u nedjelju

Rukometaši PPD Zagreba imat će večeras u dvorani Sutinska vrela (20 sati) nemoguću misiju – eliminirati skopski Vardar u četvrtfinalu SEHA Gazprom lige. Za taj pothvat trebat će im pobjeda od pet pogodaka razlike, ili s četiri ako prime manje od 20 pogodaka. I jedni i drugi dosad su bili neizostavan dio završnog turnira SEHA Gazprom lige, a sada će se prvi put dogoditi da jedan od ova dva kluba neće biti među zadnja četiri. Vardar je daleko najuspješnija momčad SEHA Gazprom lige. Pobjeđivao je pet puta, još triput bio je drugi. Zagrebaši su igrali u tri finala, jedan su osvojili, i to baš protiv Vardara u Skoplju 2013. godine. Zanimljivo je da je i tada na kupi makedonskog kluba sjedio Veselin Vujović, dok je na kupi PPD Zagreba bio Boris Dvoršek, danas trener rukometašica mađarske Albe.

U napadu hrabriji

– Analizirali smo igru iz prve utakmice, nismo zadovoljni igrom u napadu, a napose završetkom utakmice. S obzirom na sve, smatramo da je rezultatska razlika na kraju ipak previsoka. No ispred nas je težak zadatak, ali napravili smo dobru analizu posljednja tri dana i fokusirali se na ispravljanje nedostataka. Svi skupa dat ćemo svaki atom snage i koncentracije za povoljan rezultat. Smatramo da to možemo i da se možemo nositi s ekipom Vardara te smo uvjereni da imamo snage, znanja i mogućnosti da se plasiramo na Final 4 sljedeći vikend u Zadru – istaknuo je Ivica Obrvan, trener “plinara”.

Na završni turnir već su se plasirali bjeloruski Meškov, koji je izbacio Pelister, Motor, koji je bio bolji od Tatrana, te Veszprem, koji je u obje utakmice svladao Nexe.

– Nismo zaslužili ovaj poraz od četiri razlike i mislim da smo svojim greškama poklonili protivniku toliku razliku prije uzvrata. Dosta dobro smo se pripremili i vidjeli smo što smo loše radili, što možemo i moramo puno bolje. Obrana je bila odlična, premda sigurno ima još mjesta za napredak. Svakako moramo bolje odigrati fazu napada te biti hrabriji i odvažniji. Ovo je dostižan rezultat i ova ekipa to može nadoknaditi – naglasio je Željko Musa, kružni napadač PPD Zagreba.

Nakon više od godinu dana, odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite, bit će omogućen i ulaz gledateljima uz predočenje EU digitalne COVID potvrde. Pravilo posjedovanja EU digitalne COVID potvrde vrijedi apsolutno za sve osobe unutar dvorane, bez iznimki. Besplatne ulaznice moći će se podići na ulazu u dvoranu od 19 sati.

– Drago mi je što ću opet doći u Zagreb, grad koji iznimno volim. Eto, između dvije utakmice uspio sam udati kćer, a sada se nadam da ću za vikend u Zadar, na završni turnir. Naravno, ako mi kolega Obrvan i njegova momčad to dopuste – istaknuo je Veselin Vujović, trener Vardara.

Vujović: Zagreb puno bolji

Imate velikih četiri razlike iz prve utakmice?

– Dobro, realno bi bilo da smo pobijedili s jedan, dva razlike. Međutim, zagrebaši su u samoj završnici napravili dvije, tri pogreške i završilo je plus četiri. Baš u toj zadnjoj akciji vidjelo se neiskustvo Klarice kada nam je dodao loptu za kontru. Mislim da ćemo u Zagrebu postići više od dvadeset pogodaka i u tom slučaju Zagrebu će trebati pobjeda od pet razlike. Mislim da toliko puno ne možemo izgubiti – dodao je Vujović.

Kako vam se čini PPD Zagreb?

– Puno, puno bolji nego u prošloj sezoni. Napravili su s Gojunom i Musom sjajnu obranu. Teško će im netko na utakmici zabijati puno pogodaka. Ali, moram se pohvaliti da je i Vardar bolji nego prošle sezone. U svakom slučaju očekujem večeras sjajnu utakmicu i gledatelji koji dođu sigurno neće požaliti – rekao je Veselin Vujović.

Završni turnir igra se od 3. do 5. rujna u zadarskoj dvorani Višnjik. U petak su polufinala, a finale je u nedjelju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije