Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvjerljiva pobjeda

Zagreb pobijedio Štimčev Zadar i gurnuo ga prema drugoj ligi

Zagreb - Zadar
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/6
29.04.2015.
u 17:55

Boban je zabio tri pogotka, otklonio brige Zagreba oko ostanka, a Zadrane jako približio drugoj ligi u koju po današnjoj igri i pripadaju

Nogometaši Zagreba pobjedom nad Zadrom osigurali su si znatno mirniju završnicu prvenstva, u svojoj Kranjčevićevoj bili su uvjerljivo bolji od davljenika koji će do zadnjeg kola strepiti za prvoligaški status.

Kad se pogleda tablica naše prve lige, bilo je za očekivati da će Zadar, kojem itekako gori pod nogama, u Kranjčevićevoj istrčati pun želje, krvi, nabrijan i tražiti bodove spasa. No, dogodilo se upravo suprotno, Štimčeva momčad je bila užasna. Ni jednu priliku nisu uspjeli napraviti, Zagreb je bio brži, odlučniji i očito kvalitetniji.

Stoga, Zadar je, s obzirom na to da je primio samo dva gola u prvom dijelu, mogao na odmor i zadovoljan rezultatom, koliko kod to čudno zvučalo. Zagreb je već na početku imao priliku, ali je Stepčićev udarac Matković zaustavio. No, onda je Stepčić asistirao krasnom dugom loptom, obrana Zadra bila je neodlučna i Gabrijel Boban je opalio u prvi Matkovićev kut, pod samu prečku. Vratar Zadra potom je bio veliki tragičar. Jedna duga lopta koja je išla prema njemu nije bila opasna. Odnosno, ne bi bila da je Matković krenuo na vrijeme po nju. Onda kad je odlučio krenuti poskliznuo se. Na kraju je do nje stigao prije Gabrijela Bobana, ali ju je promašio i napadač Zagreba lagano se mogao ušetati u gol. Prije toga gosti su tražili prekršaj oko 16-erca Zagreba, ai zalud im je buniti se čak i da su bili u pravu kad su tako igrali.

Od te 39. minute Zagreb je do odmora mogao i potvrditi pobjedu, no 'zicer' je propao. No, Gabrijel je zato posao, a vjerojatno i moguće brige oko ostanka Zagreba, riješio udarcem sa 16 metara za svoj treći pogodak i to je kraj priče. Zadnje minute Zadar je igrao bez vratara, s desetoricom jer se ozlijedio Matković. Na gol je stao Ješe.

>>Dinamo pobijedio Osijek sa 3:0 i došao na korak do osvajanja naslova prvaka

Komentara 1

DI
dinamojavolim1
18:01 29.04.2015.

nema veze,bitno da je stimac upario cipele i zakrpu na sakou:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije