Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANSKI AALBORG

Zagreb otvara novu sezonu Lige prvaka! U Arenu dolazi prošlosezonski finalist

15.09.2021.
u 17:00

- Naravno da vidimo šansu bez obzira na njihovu ulogu favorita. Dosta nam je složena situacija s ozlijeđenim igračima. No želimo pokazati svoje kapacitete i potencijale i ponoviti nastupe s Final Foura SEHA lige.

Rukometaši PPD Zagreba  kreću u novu avanturu u elitnoj skupini Lige prvaka. U klubu će reći – ne ponovila se prošla sezona u kojoj nisu osvojili nijedan bod.

A prvi gost u zagrebačkoj Areni bit će ni manje ni više nego hit lanjskog izdanja Lige prvaka, danski Aalborg koji je dogurao do finala i na završnom turniru u Kölnu izgubio od Barcelone.

– Veselimo se novoj sezoni EHF Lige prvaka i utakmicama s najboljim europskim ekipama. Želimo svakako u ovoj sezoni izbrisati onaj okus koji je ostao od prošle sezone. Za početak nam dolazi izuzetno jaka momčad, prošlogodišnji finalist Lige prvaka, a za ovu sezonu još su se i dodatno pojačali. Naravno da vidimo svoju šansu bez obzira na njihovu ulogu favorita. Dosta nam je složena situacija s ozlijeđenim ključnim igračima. No želimo pokazati svoje trenutačne kapacitete i potencijale i svakako ponoviti nastupe s Final Foura SEHA lige u Zadru – rekao je Ivica Obrvan, trener “plinara”.

Danci jači nego lani

Zbog ozljeda sigurno neće igrati Hrstić i Srna, a upitan je i Klarica.

– Nažalost, na prvenstvenoj utakmici u Rudama Klarici je slomljen nos. Masku ne smije nositi, a želi igrati. Nisam siguran koliko je to dobra ideja. Jer, u podsvijesti igrača sigurno će se vrtjeti misao da mu nos nije zaštićen. Odlučit ćemo hoće li igrati neposredno prije utakmice. Ako ne bude mogao, imat ćemo još više smanjenu rotaciju u vanjskoj liniji – rekao je Obrvan.

Aalborg?

– Jači nego lani kada su igrali finale. Doveli su Norvežanina Bjornsena, Islanđanina Palmarssona i Šveđanina Nielsena. Tu su još sjajni igraču poput Claara, Sandella, vratara Gadea...

David Mandić jako dobro pamti prošlu sezonu kada je njegova momčad dvaput izgubila od danske momčadi. U gostima čak i prilično uvjerljivo.

– Početak je Lige prvaka za nas s novim iskusnim igračima. Ima i dosta mladih momaka u ekipi koji će uz njih sigurno više raditi i napredovati. Zaista želimo ponoviti igre prikazane na Final Fouru SEHA lige u Zadru te posebno atmosferu i zajedništvo koje nas je krasilo tijekom cijelog turnira. U prvom kolu dolazi nam jako dobra ekipa koju znamo iz prijašnjih godina. Vrlo su brza i neugodna ekipa kojoj je brza trka najjači adut. No, ako baš to spriječimo i budemo igrali dobru obranu, imamo šanse za pobjedu – kaže kapetan PPD Zagreba.

Rukomet i Liga prvaka vraćaju se u Arenu, i to uz prisustvo gledatelja. Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite bit će omogućen i ulaz gledateljima (odnosi se i na djecu od 13 do 18 godina) uz predočenje digitalne COVID potvrde i osobnog identifikacijskog dokumenta. Gledatelji koji nemaju potvrdu moći će se testirati brzim antigenskim testom po cijeni od 75 kuna na platou Arene Zagreb od 18 sati. Ako rezultat testa bude negativan, bit će im izdana potvrda potrebna za ulazak. Sve ulaznice su besplatne i također se od 18 sati mogu podignuti na blagajni Arene Zagreb. Djeca mlađa od 12 godina imaju slobodan ulaz bez potrebe za testiranjem ili posjedovanjem COVID potvrde.

Stižu Duvnjak, Šego...

Suparnik je atraktivan, bit će zanimljivo vidjeti koliko će navijača doći podržati jedan novi PPD Zagreb. Naravno, ako “plinari” budu nizali pobjede, i gledanost će rasti. Skupina je atraktivna, ali moguće je da “plinari” upišu podosta pobjeda. Osim jakog Aalborga, tu je još super jaki Kiel koji predvodi hrvatski kapetan Domagoj Duvnjak. S ostalim klubovima zagrebaši se mogu ravnopravno nadmetati, posebice s Vardarom i Meškovom s kojima su nedavno igrali i pobijedili. Tu su još francuski Montpellier u kojem brani Marin Šego, a od ove sezone na crti igra Veron Načinović, te norveški Elverum.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije