Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kladionice i tenis

Zagreb opet sumnjiv: na Jelenića i Bozoljca uplaćena dva milijuna eura

Petar Jelenić
Davor Puklavec/Pixsell
03.02.2010.
u 22:19

Tijekom lanjskog susreta Veića i Canasa i senzacionalne pobjede našeg tenisača promet kladionica bio je čak 16 milijuna kuna, a ove je godine novi meč pod sumnjom.

Kakva namještaljka! Nema šanse da nije dogovoreno. Ma, sve je ista muljaža kao i lani, najčešći su komentari kladitelja vezanih uz ovotjedne mečeve teniskog PBZ Zagreb Indoorsa.

Podsjetimo, lani je izbila velika afera nakon nekoliko velikih iznenađenja (najveće je bila pobjeda Antonija Veića nad Argentincem Guillermom Canasom) i anonimnih prijetnji bijesnog gubitnika mailom direktoru turnira Branimiru Horvatu. Ove su godine, pak, sumnje kladitelja ponajviše vezane uz meč prvog kola između Petra Jelenića i Srbina Ilije Bozoljca, a ima i onih koji spominju dvoboj Ivana Dodiga i Kazahstanca Jevgenija Koroljeva.

Sumnje neutemeljene

Susret Jelenića i Bozoljca zanimljiv je utoliko što je sredinom drugog seta hrvatski tenisač zbog grčeva tražio liječničku pomoć i bio na rubu predaje. U tom je trenutku na Betfairu, najpopularnijoj kladionici za klađenje uživo, koeficijent na pobjedu Jelenića skočio na ogromnih 100, a na Bozoljca se spustio na minimalnih 1.01. Na kraju je Jelenić igrao do kraja, a Bozoljac izgubio četiri gema zaredom uz nekoliko dvostrukih servis-pogrešaka na svoj servis. Kod mnogih je to izazvalo veliku sumnju, koju pojačava činjenica da je cijeli promet na Betfairu uz taj meč bio veći od dva milijuna eura, što malo iskače od uobičajenog uloga za slične susrete. No, opet, radi se o sitnici u odnosu na 16 milijuna eura koliki je bio promet tijekom lanjskog meča Veić - Canas.

– Sumnje su neutemeljene. Gledao SAM oba spomenuta meča i doista nisam vidio ništa što bi upućivalo na nekakvo puštanje. I Dodig i Jelenić igrali SU odlično. Mislim da se Bozoljac u meču s Jelenićem "stisnuo" i da mu se ruka "skratila" nakon što je shvatio da je blizu pobjede. Nije lako igrati kad znate da suparnik ima problema – smatra Branimir Horvat, koji je lanjsku prijetnju prijavio policiji, a ona Interpolu.

Izbacili ljude s laptopom

– Otišao sam prije nekoliko mjeseci na policiju, rekli su mi da Interpol ne misli da je prijetnja bila opasna. Stoga ne želim to više potencirati, iako mi, jasno, u toj cijeloj situaciji nije bilo svejedno – kaže Horvat.

Usput, i ove je godine na turniru zabilježeno da pojedini gledatelji prate susret s uključenim prijenosnim računalima (mogućnost klađenja uživo), no intervencijom redara brzo im je to onemogućeno.

Komentara 5

XY
xyxyxy
23:09 03.02.2010.

Ajme, pa bilo bi čudno da nije bilo sumnjivih mečeva. Ovo s Jelenićem ne da je sumnjiv meč, nego je bez ikakve dvojbe namješten. Čovjek jedva stajao na nogama u drugom setu, pa takvog bi ga i amater pobjedio. Alii njegov prijatelj mu je odlučio pokloniti najljepši mogući dar, prvi pobjedu na ATP-u. Izgleda da je ovaj turnir kao stvoren za prve pobjede nekih tenisača, a za njihove protivnike da malo zarade na kladionici...I svi sretni. Ovaj bi turnir trebao bojkotirat i onaj mizerni broj ljudi što se pojavi na tribinama izuzevši Čilićeve mečeve. On nije kriv i zaslužio je da ga se kao polufinalista Australian Opena dočeka s ovacijama.

TH
than
23:24 03.02.2010.

Kao prvo u tenisu ne treba dvoje da nesto namjesti, vec moze samo jedan namjestati. Kao drugo ovo izgleda toliko \'smijesno\' da tako niti retardirane osobe ne bi namjestale. Dalo bi se to kudikamo kvalitetnije namjestiti.

DH
dalibor.hren
06:55 04.02.2010.

Ako je g. Horvat izjavio da su sumnje neutemeljene, onda je ili lud ili blesav: Kako može u profi tenisu jednonogi odigrati čitav set i još k tome pobijediti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije