Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANIMIR HORVAT Direktor zagrebačkog turnira o problemima s Beogradom, rukometašima i ATP-om

Zagreb Indoors je pod ATP-ovim povećalom

Najveća zvijezda bit će Ivan Ljubičić
Foto: Marko Lukunić
14.02.2008.
u 11:11

Zagrebački će se ATP turnir PBZ Zagreb Indoors krajem veljače (od 23. veljače do 1. ožujka) održati treću godinu zaredom. Okupit će najbolje hrvatske tenisače, što se nažalost ne događa ni na susretima Davis Cupa. Najveće će zvijezde, naravno, biti četiri asa - Ljubičić, Ančić, Karlović i Čilić. Ipak, nije sve tako sjajno jer će, zbog problema oko preklapanja termina korištenja dvorane s rukometašima Zagreba, krovna teniska organizacija paziti na sve pojedinosti i pred organizatorima je težak izazov. Direktor turnira Branimir Horvat za čitatelje Sportala detaljno je objasnio koje probleme nosi organizacija prestižnog natjecanja.

Cijene karata


Kvalifikacije besplatno, ponedjeljak i utorak 50kn, srijeda (Ladie's day slobodan ulaz za dame), 70 kn; četvrtak 90kn, petak i subota 120kn. Komplet za cijeli tjedan 400 kuna.

"Vrlo smo zadovoljni jer ćemo u Zagrebu okupiti najbolje hrvatske igrače, uz Ljubičića, Ančića, Karlovića i Čilića, zaigrat će i Roko Karanušić koji je u sve boljoj formi. To što naši igrači dolaze u dobroj formi, jamstvo nam je da će turnir biti jako zanimljiv. Uostalom, to smo si postavili kao glavni cilj za ovu godinu. Osim njih, ima još odličnih igrača koji će sudjelovati na turniru. Očekujemo vrhunski i jako kvalitetan turnir", najavio je Horvat.

Domaće finale
Postoji mogućnost da još netko od naših igrača dobije pozivnicu, no organizatori će prednost dati stranim zvijezdama ako se jave za preostala dva wild-carda. Mnogi su izrazili želju za dolaskom, no još nema konačne potvrde. Osim njih u Zagreb će doći i mnogo poznatih stranih tenisača. Nažalost, nitko iz Topa 10, no imena poput Santora, Clementa, Llodre, Rochusa, Simona i Tipsarevića jamče vrhunski tenis. Najljepše bi ipak bilo gledati domaće dečke u finalu. Još je neizvjesno tko će biti prvi nositelj, Ljubičić ili Karlović, jer je Ivan nedavno izgubio status prvog reketa padom na 24. mjesto.

"Sva četvorica hrvatskih tenisača dovoljno su kvalitetna da mogu otići do kraja. No to ovisi i o ždrijebu. Bilo bi lijepo imati Ljubičića i Karlovića za prva dva nositelja, a najljepše da netko od naših igrača osvoji turnir. Njih četvorica su toliko dobri da mogu otići do kraja", rekao je direktor turnira.

U ovom trenutku svi igraju i nadamo se da će na PBZ Zagreb Indoorsu biti zdravi, a mnogo će ovisiti i o ždrijebu.

"Dolazi mnogo dobrih tenisača od kojih se lako može izgubiti. Među njima su Francuzi Fabrice Santoro i Arnaud Clement, zatim Austrijanac Stefan Koubek, ali i sve bolji Srbin Janko Tipsarević koji je u Australiji zamalo pobijedio Rogera Federera. To dokazuje da će biti zanimljiv turnir", dodao je.


Ljuština, Ivanišević, Bandić i Horvat

Problem s rukometašima
Ova se godina zakomplicirala izvan svih naših očekivanja. Naime, prvo su organizatori morali mijenjati turnir radi Europskog prvenstva u klizanju, koji su se ranije javili i imali prioritet. Nakon toga organizatori su našli termin, no nije se znalo kako će rukometaši igrati Ligu prvaka. Nije se znalo hoće li proći, te kada će igrati domaće utakmice ako se probiju u drugi krug.

Dodatni sadržaji za gledatelje


Vip Club
Village turnira - animacija za gledatelje turnira u predvorju Doma sportova
Ladie's corner - posebna pažnja posvećena ženama - osmišljen program samo za njih
Kid's Day - dan na kojem se mališani Zagreba druže s igračima turnira

"Nismo to očekivali, na kraju smo pronašli jedino moguće rješenje. Nismo s njime zadovoljni, a ATP je još manje. Mijenjajući termin i lokaciju igranja kvalifikacija, prekršili smo pravila ATP-a. Oni su to, ipak, prihvatili, ali će organizacija turnira u ovakvim uvjetima sada biti pod povećalom", rekao je direktor PBZ Zagreb Opena.

Za vrijeme prvog vikenda, kada se igraju kvalifikacije, igrat će se na četiri različite lokacije. U maloj dvorani Doma sportova, u Domu odbojke, u Martinovki, a koristit će se i dvorana na Velesajmu. Uz to trebat će ih transferirati na potezu Pleso - hotel Westin.

Osobna karta turnira


Dom sportova, Zagreb
23. veljače - 1. ožujka 2008.
ATP International Series
Fond: 370.250 eura
Ždrijeb: 32 igrača glavni turnir, 32 igrača kvalifikacije, 16 parova na glavnom turniru
Podloga: Indoor Hard
Lopte: Head ATP Tournament
"Moramo maksimalno dobro napraviti turnir, a to će biti vrlo teško. Iskustva imamo, te ovo smatramo izazovom. Potrudit ćemo se da igrači ove promjene što manje osjete", najavio je Horvat.

Finale u subotu nije neuobičajeno
"Subota kao finale nije neobična stvar u ATP-u, ali tada turniri počinju u nedjelju. To nije problem kada se igra na otvorenom gdje ima mnogo igrališta. Mi turnir igramo zapravo samo na dva terena. Satnica je zgusnuta i velik je broj mečeva pa će se igrati od ranog jutra do kasno navečer. Dodatno nam otežava što ćemo veliku dvoranu Doma sportova koristiti tek od utorka. Jer, nakon što rukometaši odigraju u nedjelju susret Lige prvaka, tada nam treba jedan dan da kvalitetno pripremimo podlogu. Dakle, imat ćemo na raspolaganju centralno igralište tek pet dana, umjesto dosadašnjih devet", zaključio je Horvat.

Organizacija turnira je zahtjevna i skupa. Budžet će ove godine biti viši od 12 milijuna kuna, fond dobitaka 2,7 milijuna kuna. Velik je novac utrošen u zagrebački ATP turnir, uz to, dolaze i vrhunski tenisači. Cijene ulaznica u rangu su onih za odlazak u kino i bilo bila bi prava šteta propustiti priliku odmoriti se u tišini Doma sportova, slušajući samo zvuk teniske loptice.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije