Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUPŠTINA ZNS-a

Zagreb i “prsten” stali su uz Davora Šukera

Šuker sastanak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
30.11.2017.
u 08:47

Davor Šuker nije pred članovima svoje baze izložio svoj program za sljedeće četiri godine, što se u ovom trenutku zaista čini izlišnim, s obzirom na predsjednikovu “potpunu dominaciju terenom” u odnosu na svoga protukandidata.

Policijski kordon čuvao je prekjučer zagrebački hotel Antunović uoči zasjedanja Skupštine Zagrebačkog nogometnog saveza, na kojoj je Davor Šuker dobio potporu za novi predsjednički mandat u HNS-u.

Puno je nezadovoljnih

Dolazak policijskih snaga bio je odgovor na pojavu 60-ak pripadnika Bad Blue Boysa ispred hotela s namjerom da rašire transparent, no nisu u tome uspjeli pa su se u miru razišli.

Šuker je dobio 46 od 50 glasova skupštinara: Rudeš i Zagreb 041 bili protiv, MNK Alumnus i NK Sava suzdržani, a predstavnik Futsal Dinama napustio je zasjedanje nakon što nije prošao njegov prijedlog da se glasovanje o potpori predsjedniku odgodi. Futsal Dinamo samo slijedi zdrav razum smatrajući da delegati prvo trebaju čuti što kandidati za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza nude u svojim programima i tek se onda o njima očitovati.

– Znam da ima jako puno nezadovoljnih klubova i neki od njih ovu su Skupštinu odlučili bojkotirati, a vjerujem kako i među vama ima nezadovoljnika koji čekaju na pravi trenutak. Također, mislim da neće biti sankcija za one koji iskažu nezadovoljstvo i da novac iz javnih potreba Grada Zagreba pripada svim klubovima – kazao je pred skupštinarima dopredsjednik Futsal Dinama Juraj Čošić.

Davor Šuker nije pred članovima svoje baze izložio svoj program za sljedeće četiri godine, što se u ovom trenutku zaista čini izlišnim, s obzirom na predsjednikovu “potpunu dominaciju terenom” u odnosu na svoga protukandidata. Kolokvijalnim rječnikom, Šukerova pozicija predsjednika je – armirani beton.

Nervozni Šuker

– Mandat je bio dobar, iako, naravno, nije sve bilo idealno. Najveći problem zapravo smo imali s huliganima. Ponosim se svojim prijašnjim mandatom, a ponosit ću se i idućim. Gradit ćemo prvoligaške terene, ide projekt na Sveticama, dio novca od investicija dobit će i naša zagrebačka baza – rekao je Šuker pa iskoristio priliku za obračun s novinarima:

– Manipulirate anketama za predsjednika, ali naviknut sam na to. Ne pomažete nogometu, više prostora dajete navijačima nego zdravim županijskim bazama koje su najvrednije što nogomet ima.
Za zamjenskog delegata u Skupštini HNS-a izabran je Dinamov direktor Tomislav Svetina, koji se, bude li Šuker izabran za predsjednika, može kandidirati za Izvršni odbor HNS-a.

Gost Skupštine ZNS-a bio je predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije Nenad Črnko, što znači da je “prsten” na istoj liniji kao i ZNS, dakle Šukerovoj.

Šuker sastanak
1/6

Tako predsjednik HNS-a nezadrživo grabi prema magičnom broju 13, potpori najmanje 13 županijskih nogometnih saveza, što bi mu jamčilo izlazak na izbore kao jedinom kandidatu.

U tom svjetlu treba gledati i sastanak Zdravka Mamića i predsjednika Rijeke Damira Miškovića u jednom zagrebačkom restoranu. Trebao je biti tajni...

Mamić i Mišković najutjecajniji su ljudi hrvatskog nogometa i izravni krojači predsjedničkih izbora u HNS-u.

Njihov pakt gotovo sigurno jamči Davoru Šukeru novi mandat, budući da Mišković kontrolira županijske centre u Rijeci, Istri i Lici.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije