Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradski derbi

Zagreb opet pretvrd za Dinamo u predstavi koja nije vrijedila plaćene ulaznice

Zagreb - Dinamo
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/8
09.05.2015.
u 18:55

Ovo je treći ovosezonski remi gradskih suparnika, Dinamo je samo jednom slavio u međusobnim okršajima.

I treći put ove sezone Zagreb je bio tvrd orah Dinamu! U gradskom derbiju, naime, Zagreb i Dinamo remizirali su 1:1 (1:1), a ovo je treći ovosezonski remi gradskih suparnika, Dinamo je samo jednom slavio u međusobnim okršajima. 

"Zagrebaši" su posve zasluženo dohvatili bod, dobro su parirali neraspoloženim gostima, koji su mnogo toga ostali dužni u igračkom smislu nakon subotnjeg okršaja... Već u 6. minuti, Dinamo je poveo! Strijelac je bio Čileanac Angelo Henriquez, bio je to njegov 17. ovosezonski zgoditak. Pinto je probio desnu stranu i ubacio loptu pred vrata domaćina, na nju su krenuli vratar Livaković i Ademi. Lopta se odbila i Henriquez ju je s dva-tri metra pospremio u praznu mrežu, a Zagrebovu vrataru Livakoviću potom je nekoliko minuta ukazivana pomoć, jer je dobio udarac u ruku u sudaru s Ademijem. No, sudac Jurica Mihalj nije poništio pogodak, sve je bilo regularno i plavi su rano poveli. 

Međutim, umjesto da je ovaj pogodak bio poticaj "dinamovcima" da zaigraju rasterećenije, angažiranije i maštovitije, zbilo se suprotno. Kao da su se gosti već tada zadovoljili rezultatskom prednošću i u prvom smo dijelu gledali utakmicu veteranskog ritma i tempa, bez "iskrenja" u 16-ercima. Četvorica Dinamovih napadača bili su posve odsječeni i Zagreb je lako parirao trkački neraspoloženom favoritu, ali ipak nije mogao probiti zadnju liniju gostiju i ugroziti vratara Eduarda. Sve do sudačke nadoknade prvoga poluvremena... A onda je Krovinović ušao u 16-erac, hrabro je s loptom krenuo između Pinta i Sigalija, koji su mu napravili "most". Zagrebov je "veznjak" znalački pao preko tog "mosta" i iznudio 11-erac! Loptu je na bijelu točku stavio kapetan "zagrebaša", Josip Jurendić, tukao je u Eduardov lijevi donji kut, no Dinamov je vratar sjajno reagirao i obranio taj udarac! Ali, plava je obrana spavala dubokim snom i Jurendić je prije sporoga Goncala stigao do odbijene lopte i zakucao ju je u mrežu za 1:1. A Eduardo je, dakako, "skidao svece s neba" svojim nezainteresiranim suigračima... 

U nastavku je do prilike prvi došao Dinamo - u 55. minuti Ademi je u čistu šansu izbacio Soudanija, Alžirac je bio sam ispred Livakovića, ali nije zabio, Zagrebov je vratar obranio tu loptu. Drugo je poluvrijeme bilo preslika prvoga, rekreacijski ritam Dinama teško je mogao nauditi dobro postavljenim "zagrebašima". Pokušao je Dinamov trener Zoran Mamić trgnuti momčad uvođenjem Ćorića i Cekicija umjesto nevidljivih Fernandesa i Pjace, no malo se toga promijenilo u igri plavih, bila je to predstava koja nije vrijedila plaćene ulaznice... 

U 75. minuti, Stepčić je tukao sa 16 metara, no Eduardo je sigurno uhvatio tu loptu. A sedam minuta kasnije, vratar domaćina Livaković izvrsno je obranio udarac Soudanija s 20 metara, slično je Livaković i 20 minuta ranije zaustavio Soudanijevu loptu..

>>Zbog katastrofalnog odnosa Dinama 
i Hajduka trpe nedužna djeca

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije