Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NLB LIGA Zadar izgubio i u tijesnoj završnici protiv Hemofarma u Vršcu

Zadru nije bio dovoljan ljubljanski poučak

02.11.2008.
u 16:05

Jedini pravi uspjeh Zadra u sezoni u kojoj Grad košarke pršti od euroligaških ambicija zasad je pobjeda protiv Cibone u Zagrebu. Split, Bosna i Helios ipak nisu zadarska razina i uostalom pali su u punom Domu Krešimira Ćosića. U obje utakmice u kojoj su pak po imenima, ali i po prikazanom na parketu mogli dobiti, Zadar je izgubio. Ako je Partizan, slažu se mnogi, već i pobijedio uz pomoć sudaca, Hemofarm nije...

Zadru falio Marcelić
A da je momčad iz Vršca itekako pobijediva pokazala je kolo ranije autsajder Krka, sa Zadraninom Davorom Marcelićem. Ovaj 40-godišnjak ih je u dresu Krke torpedirao tricama usred Vršca. No, igrači K.K.Zadra, iako po mnogima i favorizirani, nisu Hemofarma uspjeli pobijediti. Pri tom protiv sebe nisu imali ni dvoranu, ni suce, a ni nepoznatog protivnika.

Pa baš su Miljan Pavković i Milan Mačvan isti likovi koji su Zadranima oduzeli i tri euroligaška boda u lanjskom polufinalu NLB-a u Ljubljani. Nažalost Zadranima su i baš oni bili neriješive zagonetke i prilika za vraćanje ljubljanskih dugova otišla je u vjetar zajedno sa svim promašenim otvorenim, ali i nerezonskim šutevima za tricu na kraju neizvjesne završnice.

A da uopće nije trebalo biti neizvjesno dokaz je bila dobra igra Zadrana gotovo do kraja treće četvrtine u kojoj su se doslovno šetali kroz obranu Vrščana i nemilice im punili koš. Plus 12 za Zadar, a potom i lagana šetnja Malika Dixona kroz obranu Hemofarma bila je nažalost prekretnica za Hemofarm.

Sve iscurilo...
Zadrani pak kao da su se prepali pobjede ili im nije bilo dovoljno stalo. Todor Gečevski nije ništa pogodio za tri pa nije ni u odlučujućim trenutcima. Posljednji pokušaj Damira Rančića za tri je također iscurio, ali on je barem i pogodio tri trice. Hrvoje Perić je kod rezultata 83-81 za Hemofarm nerezonskom tricom pokušao biti junak, no na pokušaju je sve ostalo.

Malik Dixon je baš posljednjim nerezonskim ulazom i gubitkom lopte kod minus četiri podsjetio na sve greške kakve je često imao prije utakmice u Vršcu. Do tada je odigrao možda najbolju utakmicu u zadarskom dresu, baš kao i Marlon Garnett kojem se crne rupe u igri još uvijek mogu pravdati kasnim dolaskom u Zadar.

Svi ostali izuzev donekle napadačkog učinka Damira Rančića i skakačkog učinika Todora Gečevskog (14 skokova,) su podbacili. Malik Dixon postigao je 22, Garnett 15, a Rančić 11 koševa, dok su kod Hemofarma bili najefikasniji Pavković s 21 i Mačvan i Božović s po 17 koševa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije