Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAKSIMIR Nogometaš Zadra Marin Ljubičić promašio je dvije prilike za gol

Zadrani 'nesretno' izgubili u Maksimiru

24.11.2008.
u 15:31

Nogometaši Dinama ponovno su pobjegli iz zadarske “mreže”. I dok su na Stanovima Zadrani vodili 2:0 te ipak izgubili 2:3, su u Maksimiru stvorili, ali i zapucali tri sjajne prigode. Iako ih do 70. minute nije bilo “nigdje”, iskusniji Zagrepčani u završnici su naplatili svoju veću individualnu kvalitetu.

Nervozni Dinamo
– Dobro smo stajali, parirali im do zadnjih 20 minuta. Onda nam je očigledno pala koncentracija te smo primili prvi pogodak koji je zapravo sve odlučio – razočarano je jučer pričao Marin Ljubičić na čiju dušu idu dva od triju promašaja spomenutih, izvrsnih prigoda Zadra.

– Proveli smo dogovor da u prvih pola sata ne primimo gol, dobro smo trčali i onemogućili im da razviju igru. Stoga je Dinamo, tražeći pogodak, dobar dio 2. poluvremena, odigrao nervozno, što smo iskoristili za stvaranje tih dobrih prigoda za gol. U tim situacijama Tomasov i ja trebali smo biti mirniji i zabiti, a to nam se kasnije osvetilo. Hrgovićev gol primili smo baš naivno. No da imamo više koncentracije u gol prilikama ili kad primamo pogotke, dakako da ne bi bili još uvijek na začelju ljestvice, nego u gornjoj polovici – istaknuo je zadarski veznjak te dodao kako ga je Dinamo razočarao u pristupu utakmici.

Žele li u četvrtak u Maksimiru pobijediti ruski Spartak, a što im svi želimo, morat će biti puno čvršći i agresivniji, korektno je poručio Marin Ljubičić.

Važni bodovi
– Ipak treba biti realan i priznati kako smo u Zagrebu teško mogli očekivati bodove. Naše su šanse zadnja dva ovojesenska dvoboja, u nedjelju na Stanovima protiv Intera i potom u Zagrebu kod Croatie. Te dvije utakmice možemo i moramo pobijediti. Bitno je da sami odlučujemo o svojoj sudbini, o mjestu na ljestvici na kraju jesenske polusezone – kazao je zadnji vezni Zadrana te poručio kako će nedjeljni ogled sa Zaprešićanima dočekati spremni.

Inter će na Stanovima pokušati ispraviti propuste s prekjučerašnjeg domaćega dvoboja protiv Cibalije u kojem su vodili do pred kraj dvoboja, da bi potom primili dva pogotka i izgubili.

– To govori kako i Zaprešićani imaju problema s koncentracijom. Treba svakako priznati da su nezgodna momčad, svaku utakmicu zabijaju golove. No mi smo favoriti, moramo od početka ući agresivno i nametnuti se. Budemo li igrali kao protiv Dinama, sigurno pobjeđujemo – tvrdi Marin Ljubičić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije