Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zare Markovski

Zadarski sin i zagrebački zet sudbinska prepreka Hrvatskoj

Zare Markovski
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/6
01.07.2018.
u 13:09

Ja sam navijač Zadra od malih nogu i volio bih biti trenerom Zadra. Ovo ljeto se nismo dogovorili, no nadam se da će se i to jednog dana dogoditi, ističe makedonskih stručnjak na klupi Rumunjske

Hrvatska ove nedjelje u Cluju protiv domaće Rumunjske (18 sati) igra presudnu utakmicu za prolaz u drugi krug kvalifkacija za Svjetsko prvenstvo, a ispadanje iz igre nakon prvih šest utakmica (za prva tri sastava u skupini bit će ih još šest) bio bi najveći udarac za mušku košarkašku reprezentaciju ikad doživljen. Bilo bi to poniženje kakvo dosad još nismo doživjeli.

U vrlo realnoj nadi da se to pored tri NBA igrača u sastavu (Bogdanović, Šarić, Zubac) ipak neće dogoditi, predstavit ćemo vam čovjeka koji nas drži u velikoj neizvjesnosti, a nemalo je povezan s Hrvatskom. Naime, izbornik rumunjske košarkaške reprezentacije jest zadarski sin i zagrebački zet.

Zare Markovski
1/11

- Meni je majka Zadranka, a supruga mi je Zagrepčanka, pa ću ja i nakon ove utakmice ići kući odnosno u Zadar - predstavio nam se Makedonac na klupi Rumunjske Zare Markovski.

Zaretovo ime više se puta spominjalo u kontekstu preuzimanja prve momčadi KK Zadra, a prvi favorit za klupu Zadrana bio je i ovo ljeto.

- Ja sam navijač Zadra od malih nogu, no profesionalni pogledi nam se ovaj put nisu pronašli pa ćemo to ostaviti za neki drugi put za koji ja vjerujem da će se jednog dana i dogoditi.

Ovog trenutka nas puno više zanima što će se dogoditi u ovu nedjelju u BT Areni u Cluju negdje oko 19.40 po hrvatskom vremenu. Može li Zare Markovski pomrsiti račune kolegi Draženu Anzuloviću ili će hrvatski košarkaši odigrati, ozbiljno i angažirano, kako se od velikog favorita i sastava koji prednjači kvalitetom i očekuje?

- Otvoreno ću vam reći da ja prije ove utakmice ne mislim na pobjedu ili poraz. Mene zanima samo što je moguće bolje odigrati obranu jer smo mi limitirani talentom. To su sve igrači iz rumunjskog prvenstva, osim Catea koji dolazi i druge španjolske lige i mi smo limitirani talentom pa jedino nešto možemo parirati obranom. Nemam pravo razmišljati o pobjedi kao što na to nisam računao niti u Zadru.

No, u veljači, pod zadarskom "pekom", Rumunjska je ipak slavila (58:56). Doduše, više zahvaljujući slabostima hrvatskog domaćina (bez NBA igrača) nego vlastitoj klasi.

- Pogledajte samo za koje klubove igraju hrvatski igrači, a za koje moji pa se u takvom odnosu snaga puno lakše suprotstaviti obranom, gdje nema lopte, nego napadom.

S obzirom na priliku za rumunjsku košarku i značaj utakmice, hoće li BT Arena kapaciteta 9.000 mjesta biti ispunjena?

- Ne vjerujem. Prevelika je. Nakon što smo dobili Hrvatsku u gostima, a to se tretiralo kao senzacija, ugostili smo Italiju pa se skupilo oko 4000 ljudi - zaključio je Zare.

>> Pogledajte gostovanje Aleksandra Petrovića  na Večernji TV-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije