Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doguš turnir

Zadar iznenadio Lokomotiv, Darušafaka osvojila turnir

Zadar - Lokomotiv
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/12
25.09.2016.
u 23:07

Dvostruki pobjednik turnira Fenerbahče izgubio je od svog turskog rivala Darušafake

Uz sjajnu partiju Lovre Mazalina (18 koševa, 10 skokova), 19-godišnjeg cedevitaša na posudbi, košarkaši Zadra neočekivano su pobijedili višestruko skuplji Lokomotiv iz Krasnodara (75:67) i tako osvojili treće mjesto na trećem Doguš turniru koji se i ove godine igrao pod svodom Ćosićeve dvorane i koji je i ovaj put bio sjajno organiziran.

- Ovo mi je dosad najbolja seniorska utakmica u karijeri. Sav onaj moj trud u nekoj pozadini, u mraku, sada dolazi na vidjelo. Ovo je dobar pokazatelj koliko Zadar dobro utječe na mene, koliko mi znači ova podrška koju sam dobio od navijača, ali i trenera. Kada sam dolazio, rekli su mi "samo se bori i publika će to prepoznati" - ispričao je Mazalin uz kojeg je najveći doprinos ovom iznenađenju dao srpski centar Ivan Marinković (14 koševa, 10 skokova).

Dvoznamenkasti su bili još i Boris Barać (13) i Slovenac Maj Kovačević (12) koji, poput Marića, još nije registriran za Zadrane zbog dugova ovog kluba na Fibi prema bivšim igračima pa trener Matulović još ne zna na koga će moći računati na otvaranju sezone.

- Ja bih bio sretan kada bih znao koje će natjecanje moj klub igrati, ali i kako da 10. kolovoza odigram dvije utakmice. Jednu u ABA ligi, u 20 sati u Zagrebu, a drugu u Rijeci u 18 sati u domaćem prvenstvu - požalio se Matulović i dodao:

- Iznenadili su me moji igrači, baš kao i našu publiku. Iskazali su iznimnu količinu želje, borbenosti i energije. Nakon ovakve utakmice, malo što im mogu prigovoriti jer oni su sve rekli na parketu. Ova pobjeda nama jako puno znači radi samopouzdanja na startu sezone.

Iznenadili su zadarski košarkaši i lokose pa tako i njihova grčkog trenera Fotisa Katsikarisa:

- Zadrani su igrali natjecateljsku utakmicu, a moji igrači prijateljsku i meni se to nikako ne sviđa. Imali smo velikih problema u obrani, a da domaćini nisu promašili 15 slobodnih bacanja i nekoliko zicera mi bismo izgubili sa 20 razlike.

Kao svojevrsno iznenađenje nekome će zazvučati i pobjeda Darušafake u finalu nad Obradovićevim Fenerbahčeom (75:65), pobjednikom turnira u dva njegova prva izdanja. No, "Dačka" predvođena trenerom Davidom Blattom ima galeriju vrsnih Amerikanaca (Wanamaker 14, Wilbekin 13, Anderson 11...) i u ovogodišnjoj će Euroligi biti vrlo konkurentna.

Komentara 1

GV
golub Vaso
00:16 26.09.2016.

mazalina skoro mala od Tedeschija upropastila, bio otišao u klub koji još igrača nije napravio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije