Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvenstvo RH

Zadar izborio četvrtu utakmicu, a Cibona u finalu doigravanja

Zadar - Cedevita
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/7
11.05.2019.
u 22:25

Drugu meč loptu Cedevita, koja vodi s 2-1 u pobjedama, imat će u utorak, 14. svibnja, kada se igra u Zagrebu

Košarkaši Zadra u subotu su u Višnjiku u neizvjesnoj završnici svladali Cedevitu s 85-83 (49-35), te su u seriji na tri pobjede smanjili zaostatak na 1-2 u polufinalu doigravanja prvenstva Hrvatske.

Zadrani su dominirali tri četvrtine, u trećoj dionici imali su i 22 koša prednosti, a u posljednjih deset minuta ušli su sa 17 koševa viška (73-56). No, u zadnjoj četvrtini Cedevita se uspijeva vratiti te minutu i pol prije kraja povesti 83-82. Ipak, na kraju su slavili Zadrani, a koševe odluke postigli su Luka Žorić i Domagoj Vuković.

Zadar - Cedevita
1/5

Kod Zadra trojica igrača su imala "double-double" učinak. Vladimir Dašić upisao je 19 poena i 11 skokova, Luka Žorić 17 koševa i 11 skokova, a Luka Božić 16 poena i 12 skokova. Ekipu Cedevite predvodili su Amerikanci Jacob Pullen s 21 i Justin Cobbs s 15 koševa.

 Drugu meč loptu Cedevita, koja vodi s 2-1 u pobjedama, imat će u utorak, 14. svibnja, kada se igra u Zagrebu.

Košarkaši Cibone plasirali su se u finale doigravanja prvenstva Hrvatske nakon što su u polufinalu s 3-0 u pobjedama eliminirali Split. Cibona je u subotu pred svojim navijačima svladala Split s 83-78 (39-41).

U izjednačenoj utakmici gosti su imali najveću prednost tri i pol minute prije poluvremena, kada su vodili s 12 koševa (39-27), ali je Cibona uspjela smanjiti na minus dva. Rezultatska neizvjesnost nastavila se do kraja utakmice, pa je 18 sekundi prije kraja susreta Split došao na dva koša zaostatka (76-78), ali onda su Roko Rogić i Filip Bundović iz slobodnih bacanja osigurali pobjedu Ciboni.

Kod Cibone najbolji je bio Filip Bundović s 24 koša, a Marko Ljubičić ubacio je 13 poena. Ekipu Splita predvodio je Pavle Marčinković s 20 koševa.

>> Pogledajte nastup seksi plesačica na košarkaškoj utakmici

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
10:16 12.05.2019.

dobra utakmica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije