Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATI U EUROPI

Zabili Kramarić i Perišić, Kovačev Bayern jedva, Juventus osigurao naslov

Niko Kovač
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
21.04.2019.
u 00:10

Juventus je teoretski su osigurao 35. naslov prvaka Italije, a osmi zaredom 2-1 (1-1) domaćom pobjedom protiv Fiorentine. Juventus sada ima 87 bodova, nedostižnih 20 više od drugog Napolija koji do kraja sezone ima za odigrati još šest dvoboja

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 30. kola Bundeslige Hoffenheim je u gostima kod Schalkea slavio s 5-2, a hrvatski napadač Andrej Kramarić upisao je gol i asistenciju.

Kramarić je u 45. minuti pogodio za vodstvo Hoffenheima 2-0, a potom je u 73. asistirao Nadiemu Amiriju za 4-1. Kod Hoffenheima u strijelce su se još upisali Ishak Belfodil, u 25. i 80. minuti, te Ádám Szalai (65). Kramarić je ove sezone zabio 21 gol u svim natjecanjima. U Bundesligi je ostvario 16 golova i 4 asistencije, a u Ligi prvaka 5 golova i 1 asistenciju.
 
Nogometaši Leipziga u gostima su dobili Borussiju Mönchengladbach s 2-1 i time su se učvrstili na trećem mjestu Bundeslige. Oba gola za Leipzig postigao je branič Marcel Halstenberg, u 17. minuti iz penala, te u 53. minuti, a utješni pogodak za momčad iz Mönchengladbacha zabio je Alassane Pléa (61). Nogometaši Bayerna su u subotu na Allianz Areni protiv Werdera slavili s 1-0, te su napravili još jedan korak prema naslovu prvaka. Vodeći Bayern ima četiri boda više od drugoplasirane Borussije Dortmund, koja u nedjelju gostuje kod Freiburga.


 
Igrači Nike Kovača, koji su prije dva tjedna dobili Borussiju Dortmund s 5-0, teško su izborili pobjedu protiv Werdera, iako su gosti od 58. minute imali igrača manje, jer je isključen branič Miloš Veljković. Pobjednički gol postigao je stoper Niklas Süle u 75. minuti. On je opalio s vrha 16-erca, a lopta je okrznula gostujućeg igrača i završila je u mreži.
 
Predzadnji Nürnberg je u gostima kod Bayer Leverkusena izgubio s 0-2, a strijelci za "apotekare" bili su Alario (61) i Volland (86). Hrvatski branič Tin Jedvaj ostao je na klupi Leverkusena. Mainz je dobio Fortunu Düsseldorf s 3-1, a vodeći pogodak za Mainz zabio je francuski napadač Jean Philippe Mateta nakon samo 35 sekundi igre. Stuttgart, koji se bori za opstanak, doživio je potop u gostima kod Augsburga, izgubivši s 0-6. Po dva gola za Augsburg zabili su Philipp Max i Marc Richter.

Inter na hrvatski pogon

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić bio je strijelac za Inter u 1-1 (0-1) domaćem remiju protiv Rome u susretu 33. kola Serie A.

Perišić je u 61. minuti izjednačio udarcem glavom u padu s pet metara nakon odličnog ubacivanja D'Ambrosija. Bio je to sedmi pogodak Perišića u prvenstvu ove sezone. Roma je povela u 15. minuti preko El Shaarawyja.

Perišić je igrao čitavu utakmicu za Inter kod kojega zbog ozljede nije bilo Marcela Brozovića, dok je Ante Ćorić ostao na klupi Rome.

Treći Inter sada ima 61 bod, pet više od četvrtog Milana, a šest više od pete Rome.

Ranije u subotu Juventus je teoretski su osigurao 35. naslov prvaka Italije, a osmi zaredom 2-1 (1-1) domaćom pobjedom protiv Fiorentine. Juventus sada ima 87 bodova, nedostižnih 20 više od drugog Napolija koji do kraja sezone ima za odigrati još šest dvoboja.

Susret u Torinu nije dobro krenuo za domaće, Fiorentina je povela preko Milenkovića (6), a kod tog je rezultata Chiesa pogodio vratnicu. Nakon te propuštene prilike gostiju Alex Sandro (37) je izjednačio na 1-1, da bi Chiesa netom prije odlaska na odmor zatresao i gredu. Početkom drugog poluvremena Pezzella (53-ag) je jedan prizemni ubačaj Cristiana Ronalda skrenuo u vlastitu mrežu za konačnih 2-1.

>>> Pogledajte koliko vrijede hrvatski nogometaši

Komentara 3

Avatar majkuvam
majkuvam
10:54 21.04.2019.

"Kovačev Bayern jedva",kako vas nije sram?Po šansama je lako moglo biti 5 ili 6-0,čak i više.

DU
Deleted user
22:01 21.04.2019.

Kramarić je u 45. minuti pogodio za vodstvo Hoffenheima 2-0, a potom je u 73. asistirao Nadiemu Amiriju za 4-1

MA
maziko
04:22 21.04.2019.

On je opalio sa vrha sesnaesterca, valjda sutirao opalio te bog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije