Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČAN PUT

Zabijao Realu, igrao u Juveu, a sada je došao u Dinamo

Sandro Kulenović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
04.09.2019.
u 23:34

– Uvijek sam slutio da će mi se jednoga dana ostvariti dječački san i da ću nastupiti u Maksimiru u Dinamovu dresu. Sjajno se osjećam kada znam da je taj san blizu ostvarenja – kazao je Kulenović.

Sandro Kulenović novi je Dinamov napadač, u posljednjim minutama prijelaznog roka potpisao je ugovor s plavima i tako se iz poljske Legije vratio u klub u kojem je i ponikao. Natezao se Dinamo s Poljacima oko tog 19-godišnjeg napadača, Legia je tražila puno novca, spominjala su se i četiri milijuna eura, pa nekakvi bonusi, pa postotak od budućeg transfera, no na kraju je Sandro u Maksimir došao za dva milijuna eura.

Teško je bilo otići iz Dinama

Došao je samo nakratko, da bi potpisao ugovor, fotografirao se u plavom dresu i ponudio prve riječi kao Dinamov igrač:

– Uvijek sam slutio da će mi se jednoga dana ostvariti dječački san i da ću nastupiti u Maksimiru u Dinamovu dresu. Sjajno se osjećam kada znam da je taj san blizu ostvarenja – kazao je Kulenović.

No, još neko vrijeme neće raditi s Nenadom Bjelicom. Naime, Kulenović je na pripremama mlade reprezentacije U-21 kojoj počinje novi ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo i tek će 10. rujna igrati u Šibeniku, a nakon toga će taj Zagrepčanin po rođenju upoznati svlačionicu plavih, tada će se vratiti i svi ostali Dinamovi reprezentativci s raznih strana svijeta. O tome što ga čeka u Dinamu može se ovih dana raspitati u svlačionici mlade reprezentacije jer je dijeli s igračima plavih koji su u Gračanovoj vrsti – Ivanušec, Majer, Moro, Marin i Gvardiol.

Uostalom, i sam je pričao da utakmice Dinama gleda kad god može, pa je sigurno dobro upućen u to da će se za minutažu boriti s Brunom Petkovićem, Marijem Gavranovićem i Komnenom Andrićem.

Kako Bjelica voli rotirati igrače i momčad, a plavi će igrati jako puno utakmica jer su u skupini Lige prvaka, zacijelo će dobiti priliku. Uz to, još je mlad, s 19 godina može pomoći i Igoru Jovićeviću u Ligi prvaka mladih u kojoj je već igrao za Legiju, zabio je, među ostalim, i pogodak madridskom Realu na čijim je vratima bio Luca Zidane, sin današnjeg Realova trenera Zinedinea Zidanea.

– Liga prvaka mladih odlična je priprema za najvišu nogometnu razinu, a kad zabiješ gol Realu, i to u Madridu, to se pamti cijeli život – pričao je Kulenović dok je bio u U-21 reprezentaciji na Euru, kao najmlađi član te vrste.

Godinu dana proveo je na posudbi u Juventusu, igrao je za mladu momčad, ali je imao priliku trenirati s prvom momčadi koju je tada vodio Allegri, i raditi s Mandžukićem, Higuainom, Dybalom...

Dečko iz novozagrebačkog naselja Travnog iz Dinama je otišao 2016. godine, a sada se iz Poljske vraća u Maksimir. Bilo je dosta onih koji su se čudili i njemu i njegovoj obitelji zbog takve odluke koja sigurno nije bila lagana, ni tada klincu (16 i pol godina) Sandru, ni njegovim roditeljima i bratu Tinu.

– Znam da je malo onih koji bi se odlučili na takav potez, nije mi bilo lako otići iz svoga kluba, oprostiti se od suigrača i prijatelja, ali pokazalo se da je to bila dobra odluka. U Legiji sam se izborio za ulazak u mladu reprezentaciju, iz Legije sam otišao na godinu dana u Juventus što mi je jako puno značilo za razvoj i karijeru – rekao je nedavno Kulenović.

Savjetovao ga je i Mandžukić

Danas to izgleda kao dobar put jer, eto, vratio se u klub u kojem je prošao nogometno školovanje, za koji navija i sad ima priliku ostvariti svoj veliki san, zaigrati u plavom dresu u Maksimiru.

Puno je onih koji će reći da je Sandro Kulenović novi Mario Mandžukić. Bio bi to veliki dobitak za plave, taj 191 centimetar visok napadač mogao je upravo od Mandžukića i puno toga naučiti tijekom godine dana boravka u Juventusu.

– Razgovarao sam tada s Marijem Mandžukićem, dao mi je neke savjete. Rekao je da svaki dan trebam naporno raditi, najčešće i preko limita, da moram uvijek dati sve od sebe i beskompromisno se boriti – prenio je Kulenović Mandžukićeve savjete kojima je Mandžo objasnio i zašto je uspio.

Bude li tako kao Mandžo nastavio raditi i u Dinamu, Kulenović bi mogao postati buduća zvijezda Dinama. Uostalom, nisu plavi olako platili dva milijuna eura za svog nekadašnjeg igrača koji je otišao gotovo besplatno, plavi su za njega dobili samo “školarinu”, oko 70 tisuća eura. No, Kulenović je izrastao u igrača koji je za prvu momčad Legije odigrao 36 utakmica, iskusio kvalifikacije za Ligu prvaka i Europsku ligu, a iskazao se i na EP-u U-21 iako Hrvatska nije prošla skupinu. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
13:22 05.09.2019.

Kulenović može biti u npr Osijeku, dok u Zagrebu bi trebao biti Kobasić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije