Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve o navijačkoj putovnici

Za ulazak na stadion nije vam dovoljna samo karta, morate izvaditi Fan ID

Za ulazak na stadion nije vam dovoljna samo karta, morate izvaditi Fan ID
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
23.04.2018.
u 13:52

No umjesto vize svi koji putuju u Rusiju moraju izvaditi FAN ID

Hrvatski nogometni savez objavio je da su rasprodali sve ulaznice koje su imali na raspolaganju za predstojeći Mundijal. Za nogometnu utakmicu u Kalinjingradu prodali su 2200 ulaznica, a za utakmice u Nižnjem Novgorodu i Rostovu po 2800 za svaku. No, predviđaju da će na svakoj utakmici biti oko 5000 Hrvata jer postoje i drugi kanali prodaje. Ako ste i vi među sretnicima koji su se dokopali ulaznica ne zaboravite da vam je uz njih, da biste ušli na stadion, potrebno izvaditi i Fan ID.

Ukidanje vizne prepreke važno je za navijače iz zemalja poput Hrvatske koja ima vizni režim s Rusijom od ulaska u Europsku uniju. No umjesto vize svi koji putuju u Rusiju moraju izvaditi FAN ID. Taj se dokument vadi pomoću Internet stranice www.fan-id.ru, a osim ulaska na stadion, navijačima za vrijeme prvenstva osigurava i ulazak u Rusiju bez prethodnog vađenja vize. Omogućuje i besplatan gradski prijevoz, pa čak i prijevoz na nekim željezničkim linijama između gradova u kojima se igraju utakmice. Besplatne karte za prijevoz također morate rezervirati putem linka koji se nalazi na Fan ID stranici. Prije podnošenja zahtjeva svakako provjerite dokad vam vrijedi putovnica. Ako prije polaska na prvenstvo morate izvaditi novu, tek po njezinom podizanju zatražite Fan ID, jer morate prijaviti broj putovnice kojom ćete u i u Rusiju.

Same navijačke putovnice moći će se dobiti poštom, a ruska je pošta među najpouzdanijima na svijetu, ili će se moći podići u samim mjestima odigravanja utakmica, u posebnim Fan ID centrima. Kako god, jedno je sigurno – bez te navijačke putovnice neće se moći ući na stadion jer je ona dokaz ne samo identiteta navijača već i čistog “navijačkog dosjea”. Posjedovanje navijačke putovnice uvelike će olakšavati prilaz i ulazak na sam stadion koji će tako prolaziti bez pretjeranih provjera. Rusi će učiniti sve da prvenstvo bude besprijekorno organizirano i da se svaki pokušaj napada na gostujuće navijače suzbije u korijenu. Već sad se zna: ponašanje koje se ocijeni huliganskim za građane Ruske Federacije znači sedam godina zatvora, a za strance – hitnu deportaciju iz zemlje. Rusija će učiniti sve da se svaki gostujući navijač osjeća siguran i dobrodošao, no ne treba pritom testirati strpljenje ili granice tolerancije ruske policije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije