Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD Zagreb

Za sudare s najjačima zagrebaši vraćaju diva Marka Kopljara

22.06.2019.
u 13:40

Igrat će se istim sustavom kao prijašnjih godina, u dvije elitne skupine sa po osam momčadi. Prvaci skupina će izravno u četvrtfinale, a klubovi od drugog do šestog mjesta u osminu finala

Rukometaši PPD Zagreba i u novoj sezoni rukometne Lige prvaka igrat će u jednoj od dvije elitne skupine.

Ždrijeb skupina održat će se 27. lipnja u Beču, a uz PPD Zagreb u elitnoj skupini su još Barcelona, PSG, Meškov, Aalborg, Flensburg, Veszprem, Vardar, Elverum, Kielce, Porto, Celje, Motor, Kiel, Montpellier i Pick Szeged.

1/5

– Od kada se igra u elitnim skupinama, mi smo svake godine u jednoj od njih što je veliko priznanje za Hrvatsku i naš klub. Cilj nam je u novoj sezoni isti – ulazak u osminu finala, a dalje što bude. Jasno, u elitnoj skupini ima jako puno momčadi koje imaju puno veće proračune od nas, a time i puno kvalitetnije igrače. No, mislim da se ravnopravno možemo nositi s prvacima Portugala, Norveške, Slovenije, Ukrajine, Bjelorusije i Danske. Naravno, kod kuće također možemo svakoga iznenaditi, pa i one najjače – rekao je Božidar Jović, glavni menadžer kluba.

Tko će biti prvi desni vanjski šuter?

Igrat će se istim sustavom kao prijašnjih godina, u dvije elitne skupine sa po osam momčadi. Prvaci skupina će izravno u četvrtfinale, a klubovi od drugog do šestog mjesta u osminu finala. Bilo je ideja da se našički Nexe ugura u slabiju C ili D skupinu Lige prvaka, ali ništa od toga.

– Jako će važno biti kako ćemo biti plasirani sljedeće sezone jer će od sezone 2020./2021. početi profesionalna Liga prvaka koja će imati dosta sličnosti s košarkaškom Euroligom – naglasio je Jović.

Što se tiče igrača, zagrebaši imaju još samo problem tko će biti prvi desni vanjski šuter. Ivan Sršen se mora vratiti u Nexe i Našičani nemaju baš nikakvu namjeru da ga prodaju PPD Zagrebu ili nekom drugom.

– Imamo dva imena na papiru. Jedan je Marko Kopljar, a drugi Predrag Vejin. Marko se zbog ozljede nije naigrao u Berlinu, no još nema zeleno svjetlo da može otići. Vejin je lani igrao u Železničaru iz Niša, kod Veselina Vujovića. Ima 26 godina, visok je 199 centimetara i igra slično kao Sršen – naglasio je Jović.

A Jakov Vranković?

Nije zainteresiran za dolazak k nama, a i malo nam je preskup – zaključio je Jović.

'Kokice' bez kvalifikacija

I u SEHA Gazropm ligi zadovoljno trljaju ruke. Jer, u regionalnoj ligi igrat će iz elitne skupine Meškov, PPD Zagreb, Vardar, Veszprem i Vardar. Treba još dodati slovački Tatran našeg trenera Slavka Goluže i Rabotnik iz Bitole koji će igrati u slabijim, C i D skupinama.

Rukometašice Podravke Vegete neće morati u novoj sezoni u kvalifikacije za Ligu prvakinja. Koprivničanke su u ždrijebu među 15 ekipa, zajedno s Györom, Budućnosti, Rostovom, Metzom, Esbjergom, Vipersom, Bietigheimom, Krimom, Sävehofom, Lublinom, Valceom, Ferencvarosem, Bukureštom i Brestom.

Za još jedno mjesto na kvalifikacijskom turniru borit će se Gran Canaria, Jagodina, Banik i Kastamonu. Podravka je lani igrala u skupini, ali je ispala s jednom pobjedom, jednim neodlučenim i četiri poraza.

>> Pogledajte nastup seksi plesačica na košarkaškoj utakmici

Ključne riječi

Komentara 3

SS
sokac sa drave
15:29 22.06.2019.

Uskok -nisi bas informiran.Vardar je do ovog uspjeha vodio Rus multimilijarder.Navodn je sada zavrnio pipu.

Avatar Uskok
Uskok
13:51 22.06.2019.

Kad će PPD Zagreb napraviti neki iskorak? Kad će PPD investirati malo više u klub? Love imaju. Ako Vardar može biti prvak Europe zašto bi se Zagreb borio da ne bude zadnji u skupini.

ČI
čikaga3
20:15 22.06.2019.

STRAŠAN DIV ! Svašta napiše ovaj novinar i ostane živ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije