Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gdje će biti finale?

Za finale Davisova kupa Zagreb bi morao platiti 250.000 eura 'penala'!

Davis Cup slavlje
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/6
21.09.2016.
u 23:40

– Sve će se znati u idućih nekoliko dana, iz Hrvatskog teniskog saveza kontaktirani su Split i Zagreb, kao i dvorane – kaže nam naš sugovornik, dobro upućen u organizaciju finala Davisova kupa.

Zagreb ili Split, jer teško je vjerovati da će Zadar, zbog malog kapaciteta dvorane na Višnjiku, biti domaćin finala Davisova kupa u kojem Hrvatska dočekuje Argentinu. U idućih nekoliko dana Hrvatski teniski savez mora odrediti domaćina. Za sada je Zagreb prvi izbor HTS-a, zagrebačka Arena najveća je dvorana u državi, ali veliki je problem što se u terminu finala (od 25. do 27. studenog) u zagrebačkoj Areni održava Marvel Universe Live.

Odluka idućih nekoliko dana

Superjunaci poput Spidermana, Iron Mana, Hulka oduševljavaju tom svojom predstavom obožavatelje diljem svijeta, samo u SAD-u predstavu je u 65 gradova pogledalo više od dva milijuna obitelji. Marvel Universe Live upravo je na europskoj turneji, predstave su već bile u Engleskoj, a slijede Francuska, Norveška, Švedska, Njemačka, Nizozemska, Španjolska, Hrvatska i na kraju Italija. Ulaznice kojima je cijena od 120 do 400 kuna već su odavno u prodaji tako da će bilo kakva odgoda povući brojne “penale”.

Ali, Milan Bandić je najavio da se sve može odgoditi pa tako i Marvel Universe Live. Prema nekim procjenama “penali” za odgodu, ako ju je uopće moguće ishoditi, iznosili bi oko 250 tisuća eura. To bi bio ekstratrošak dolaska finala Davisova kupa u Zagreb, ali još veća opasnost je padanje ugleda Zagreba kao domaćina velikih zabavnih događaja.

Split kao mogući domaćin također ima problem sa zauzetošću dvorane, ali koncerti domaćih izvođača poput Parnog valjka i Urbana te Lada bez teškoća bi se odgodili. A ti “penali” bili bi pravi “sitniš” u odnosu na Bandićevih 250 tisuća eura.

– Sve će se znati u idućih nekoliko dana, iz Hrvatskog teniskog saveza kontaktirani su Split i Zagreb, kao i dvorane – kaže nam naš sugovornik, dobro upućen u organizaciju finala Davisova kupa.

Svim naknadnim troškovima treba dodati ugovor grada domaćina s HTS-om. Koji je prilično zanimljiv. U prijedlogu ugovora za polufinale u Zadru piše da je grad domaćin dužan HTS-u uplatiti minimalno 500 tisuća kuna, pripremiti podlogu za postavljanje umjetnog terena (procijenjena vrijednost 120 tisuća kuna), snositi troškove smještaja za reprezentaciju u vrijednosti od 370 tisuća kuna.

Rastrošnost HTS-a

Zanimljivo je to da je u reprezentaciji 18 članova, a četiri noći treba rezervirati i platiti za 14 članova Upravnog odbora i njihovu pratnju. Nije loše biti član Upravnog odbora HTS-a, velik je njihov doprinos finalu Davisova kupa, a još im i pratnju treba financirati... Ima tu još troškova poput službene večere od 40 tisuća kuna, tiskanja plakata, smještaja 22 linijska suca (35 tisuća kuna).

Usto, primjerice u Zadru, HTS je uzeo 2500 ulaznica (od 7500), barem tako piše u prijedlogu ugovora, te 36 mjesta u predsjedničkoj loži i 140 mjesta u VIP loži.

Posebno mjesto imaju obveze HTS-a, koji će voditi kompletnu korespondenciju s ITF-om, delegirati 22 linijska suca, osigurati potrebnu količinu lopti i dostaviti ih te obaviti sve ostale organizacijske poslove koji nisu obuhvaćeni ugovorom...

Komentara 15

KA
kažemja
00:31 22.09.2016.

Čemu forsiranje da se igra u Zagrebu. Ako bi trošak bio manji u Splitu neka se onda tamo igra.

PA
Pajkoslava2
00:23 22.09.2016.

nek igraju u maksimiru

VE
vecernji5
04:20 22.09.2016.

Političari imaju dovoljno ( našeg) novca. S kojim rade što žele

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije