Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponuda k'o u priči

Za Deanovića se otimaju i njemački prvoligaši

Alen Deanović
VL
06.04.2010.
u 11:48

Prvoligaši s Apenina plaćali bi trenere i sve ostale troškove, a Grad Brod samo mora iznajmiti terene.

U Slavonskom Brodu već bi ovoga ljeta radom mogla početi prva talijanska nogometna akademija! Velike zasluge za njezino moguće pokretanje pripadaju talentiranim brodskim nogometašima Alenu Deanoviću i Branimiru Kokotoviću, koji su svojim umijećem za nedavnog boravka u Ceseninu kampu "zaludjeli" talijanske menadžere i skaute.

Obostrano zanimanje

Zanimanje za pokretanje akademije pokazala su tri prvoligaša, a prvi kontakti s brodskim vlastima pokazali su da za ideju vlada obostrani interes. Talijani od Grada traže samo da im osigura terene, a oni će plaćati trenere i svu potrebnu logistiku.

– U akademiji će raditi treneri iz naše županije, koji će odlaziti na edukaciju u onaj talijanski klub po čijem programu će se raditi. Sva kvalitetna djeca kasnije će ići u Italiju na probu i, ako se pokaže da su uistinu dobri, nastaviti profesionalnu karijeru na Apeninima. U Brodu će se do tada raditi na njihovu usavršavanju – kaže Zlatko Milić, koji će u budućoj akademiji obnašati dužnost koordinatora za struku.

Osim Talijana, koji će dobiti kvalitetne mlade igrače, u projektu akademije i ostale će strane pronaći svoj interes. Klub koji ponudi domaćinstvo, svu brigu o svojoj školi prepustit će Talijanima, a oni će mu dati sve igrače koji ne zadovolje njihove kriterije. Osim toga, talijanski bi se prvoligaš obvezao da jednom godišnje dođe u Brod i odigra prijateljsku utakmicu s tim klubom, a ako neki igrač u budućnosti ostvari neki transfer, i Brođani će dobiti svoj dio kolača. Djeca će, pak, automatski dobiti priliku da se pokažu na velikoj sceni.

Brojni vrhunski igrači

– Praksa osnivanja takvih akademija nije nepoznanica u Europi. Interes Talijana je da, osim naše županije, pokriju i susjednu bosansku Posavinu. Poznato je, naime, da su u ovom bazenu niknuli brojni vrhunski igrači – ističe Milić.

Akademija će težiti tomu da djeca igraju Prvu kvalitetnu ligu mladeži, a Talijani su spremni da za godinu ili dvije dana u Brodu naprave objekt u kojemu će djeca iz udaljenijih područja imati osiguran smještaj i hranu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije