Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PEKING

Wozniacki prejaka za Martić u drugom kolu

Petra Martić
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
03.10.2018.
u 12:53

Martić je pružila veliki otpor Wozniacki, poglavito u prvom setu koji je trajao sat i 12 minuta

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u 3. kolo WTA turnira u Pekingu, nju je u susretu 2. kola svladala druga nositeljica Dankinja Caroline Wozniacki sa 7:5, 6:3 nakon sat i 47 minuta igre.

Martić je pružila veliki otpor Wozniacki, poglavito u prvom setu koji je trajao sat i 12 minuta, a u kojemu je u dva navrata imala i "break" prednosti, no na kraju je popustila prilikom svog drugog servisa za ostanak u setu.

Martić je oduzimala servis Wozniacki u prvoj i trećoj igri susreta, no niti jednom nije uspijevala zadržati "break" prednost ponajviše zbog lošeg serviranja. U svoja prva dva servis-gema napravila je čak četiri dvostruke servis pogreške. Iako je Martić i u nastavku prvog seta odlično reternirala druge servise Wozniacki, više nije uspijevala doći do "breaka" dok je u dva navrata uspijevala spasiti gem na vlastiti servis iako je Wozniacki stizala do 0-40. Nažalost, kod prednosti Wozniacki od 6:5 Martić je napravila previše neprisiljenih pogrešaka pa je Dankinja osvojila prvi set bez da je morala igrati "tie-break".

>> Pogledajte i žestoku svađu tenisačica koju je morala smirivati sutkinja

Martić je i drugi set započela oduzimanjem servisa Wozniacki, a tu je prednost uspijevala držati do vodstva od 3:1. No, uslijedio je veliki pad u igri 27-godišnje Dućanke pa je Dankinja osvojila posljednjih pet gemova zaredom za preokret u drugom setu i pobjedu.

Kasnije u srijedu svoj susret 3. kola u Pekingu igrat će i Donna Vekić protiv Latvijke Anastasije Sevastove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije