Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Onda mogu i pomagati

Wimbledon donio Britancima preko 50 milijuna funti profita

Wimbledon
Foto: Press Association/Pixsell
1/3
21.05.2020.
u 11:57

Rezerve saveza popele su se na 75 milijuna funti, pa onda onih 20 milijuna pomoći igračima i nije tako veliki izdatak

Britanski teniski savez odlučio je još u travnju pomoći svojim tenisačima i tenisačicama (također i trenerima), koji su u vrijeme pandemije koronavirusa ostali bez prihoda, s 20 milijuna funti (gotovo 170 milijuna kuna).

Velik novac za mnoge saveze. Ali ne i za britanski, nakon što doznate ovu informaciju. Prošlogodišnji Wimbledon (posljednji koji je održan) donio je Britancima nestvarnih 50 milijuna funti dobiti.

Omogućilo je to savezu da se iz gubitaške pretvori u profitabilnu organizaciju, ali ponajviše zbog  neočekivano velikog financijskog uspjeha jedinog Grand Slam turnira na travi.

Sad je jasno koliki je gubitak za Britance to što ove godine Wimbledon iz poznatih razloga nije održan. No, i bez toga rezerve saveza popele su se na 75 milijuna funti. Pa, onda onih 20 milijuna pomoći i nije tako veliki izdatak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije