Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GODINU DANA SUSPENZIJE

Wickmayer: Uzeli su mi deset godina rada!

Yanina Wickmayer
Reuters
12.11.2009.
u 19:28

Početkom studenog Međunarodna teniska federacija (ITF) potvrdila je odluku Belgijskoga antidopinškog tribunala suspendiravši Yaninu Wickmayer (i Xaviera Malissea) na godinu dana iz međunarodnih natjecanja.

O kazni se napokon očitovala i sama 20-godišnja igračica koja tvrdi da nikada nije propisno informirana o dužnostima javljanja za doping-testove koji su doveli do njene suspenzije.

U četvrtak je Wickmayer održala press-konferenciju u kojoj je optužila Svjetsku antidopinšku agenciju (WADA) i belgijske sportske vlasti za propast karijere.

- Ljudi koji su donijeli ta pravila nisu svjesni što ovo znači za moju budućnost. Ja sam 16. igračica svijeta, a sada su mi oduzeli ono za što sam radila deset godina. Samo tako! Samo zbog toga što nisam ispunila mjesta na kojima ću se nalaziti - rekla je uplakana polufinalistica US Opena, koja je tri puta tijekom ove godine propustila prijaviti mjesto boravka u trenucima kada je trebala biti kontrolirana, čime je prekršila nacionalna i međunarodna antidopinška pravila.

- Trebali su nas bolje informirati o načinu njihova rada. Kažnjena smo zbog nečega što nisam mogla kontrolirati - dodala je Wickmayer kojoj doping-testovi koje je pohodila do sada nikada nisu dokazali uporabu nedopuštenih sredstava.

- Drastično ću pasti na WTA ljestvici što znači da karijeru moram početi graditi ispočetka. Sljedeće godine mogu samo trenirati. Ova me odluka jako žalosti, ja sam tek 20-godišnja djevojka koja svakodnevnim radom pokušava ostvariti svoje ciljeve. Morali smo biti bolje informirani - zaključila je tenisačica koja je do sada kroz karijeru zaradila manje od milijun američkih dolara, a koja tvrdi da od onih koji su je kaznili nije dobila naputak kako pravilno ispuniti upitnik o mjestima na kojima će se nalaziti.


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije