Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavni trener

Wengerova ispovijest: Bio sam zatočenik svojih ambicija i sebičnosti

Arsene Wenger
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
19.07.2018.
u 07:03

Francuski stručnjak ovo se ljeto razišao s Arsenalom nakon čak 22 godine vođenja londonskog kluba

“Predugo sam ostao, 22 godine u Arsenalu bile su pogreška. Ja sam tip koji voli mijenjati sredine, ali volim i izazove”, tvrdi francuski stručnjak, prenosi Goal.

Jedan od najkritiziranijih ljudi u svijetu nogometa proteklih je godina definitivno bio Arsene Wenger (69). Francuski stručnjak ovo se ljeto razišao s Arsenalom nakon čak 22 godine vođenja londonskog kluba.

Neuspjesi topnika posljednjih godina doveli su do bijesa navijača koji su masovno tražili njegov odlazak, ali Francuz bi nekako uspio ostati, osvojio bi FA kup ili slično pa bi mu u ime stare slave uprava odlučila dati drugu šansu, no i sam sada tvrdi:

“Ostao sam predugo!”

Wenger je zlatno razdoblje u Londonu proživljavao početkom 21. stoljeća kada je uspio osvojiti naslov prvaka Engleske, a 2006. godine je igrao finale Lige prvaka koje je Arsenal izgubio od Barcelone rezultatom 2:1. Wenger je za RTL izjavio kako je to što je u Arsenalu ostao 22 godine bila najveća pogreška u njegovoj karijeri.

“Bila je pogreška tako dugo ostati u istom klubu. Ja sam tip osobe koja voli mijenjati sredine, a ujedno volim i izazove. Ti izazovi i moje ambicije napravile su od mene zatvorenika,” rekao je Francuz.

Najveći uspjeh karijere bilo mu je osvajanje Premier lige bez ijednog poraza u sezoni 2003./04., a njegovi tadašnji glavni igrači sad se bacaju u trenerske vode. Thierry Henry i Patrick Vieira započinju nove karijere, a Wenger ih u tome podržava: “Kada ste trener, opsjednuti ste poslom, a jedino tako možete i uspjeti. Opsjednut čovjek često je i sebičan čovjek koji isključivo ganja svoj cilj.”

>> Pogledajte i doček Marija Mandžukića u Slavonskom Brodu

Komentara 2

Avatar PravaHrvatina
PravaHrvatina
08:15 19.07.2018.

Wengerova ispovijest: Bio sam zatočenik svojih ambicija i sebičnosti i nisam primjetio kako surovo je moja Francuska rasturila one balkanske u finalu SP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije