Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Wenger nema sreće, opet ide na Bayern

Wenger Arsenal
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
13.12.2016.
u 08:30

– Imamo puno iskustva s Arsenalom, čekaju nas dvije teške utakmice – govorio je nakon ždrijeba predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Samo ne opet Bayern, nadali su se u sjevernom Londonu dok su čekali jučerašnji ždrijeb osmine finala Lige prvaka. No, molbe im nisu uslišane, okrutne Uefine kuglice spojile su upravo Arsenal s Bayernom.

Razumna je bila želja Arsenala da izbjegne bavarski ponos jer je već tri puta igrao u toj fazi Lige prvaka i sva je tri puta Bayern otišao u četvrtfinale, a momčad Arsenea Wengera oprostila se od natjecanja. Bayern ju je izbacio u sezonama 2004./05., 2012./13. i 2013./14.

– Imamo puno iskustva s Arsenalom, čekaju nas dvije teške utakmice – govorio je nakon ždrijeba predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Ancelotti se divi Wengeru

I dok su se u Bayernu treneri mijenjali tijekom svih tih godina i deset međusobnih susreta u zadnjih 16 godina, u Arsenalu je i dalje postojan Arsene Wenger. Sada je na klupi Bayerna Carlo Ancelotti.

– Bit će to dvije zanimljive utakmice kojima se radujem. Vjerujem u svoju momčad i u naš ulazak u četvrtfinale. Bilo bi važno već u prvom susretu u Münchenu steći dovoljnu prednost. Arsenal je sjajna momčad, s trenerom kojem se divim. Arsenal je u odličnoj formi, izgubio je samo jednu utakmicu ove sezone – kazao je Ancelotti.

Prilika je to da se opet sretnu igrači iz njemačke reprezentacije, da oni iz Arsenala – Özil, Mustafi i Mertesacker – možda konačno dobiju priliku da zadirkuju svoje suigrače iz Elfa koji igraju za Bayern.

Ždrijeb je sučelio i hrvatske reprezentativce. Madridski Real s našim Lukom Modrićem i Mateom Kovačićem za suparnika je dobio talijanski Napoli. Neće to biti nimalo lagan posao za Madriđane, a mi se možemo nadati da će se u redovima Napolija za svoje pozicije izboriti Ivan Strinić i Marko Rog.

– Važno je postići dobar rezultat u prvoj utakmici jer znamo kakva će ludnica biti u uzvratu u Italiji, znam kako je ondje igrati. Sjećam se 1987. godine kada smo igrali protiv Napolija koji je tada predvodio Maradona. Bilo je to vrlo teško gostovanje – rekao je sportski direktor Reala Emilio Butragueño koji je tada slavio 2:0 u Madridu, a u uzvratu bilo je 1:1.

Susrest će se i dvojica naših mladih igrača, Tinu Jedvaju iz Bayera iz Leverkusena suparnik je madridski Atletico Šime Vrsaljka.

Juventus, koji je u skupini s Dinamom prvi, igrat će protiv Porta. Momčad Marija Mandžukića i Marka Pjace je favorit. Drugi klub iz te skupine koji je ušao u nokaut-fazu, Sevilla, imao je sreće pri ždrijebu i igrat će s Leicesterom.

Više naših u LP-u nego u EL-u

Favorit je i Rakitićeva Barcelona koja će ponovno igrati s PSG-om, no neće to biti baš lagani ispit za Katalonce iako Zlatan Ibrahimović više ne igra u pariškom klubu. Sudeći po tradiciji, Barca bi trebala ići dalje. Monaco nije imao sreće, Danijel Subašić imat će puno posla protiv Agüera, De Bruynea, Navasa, Davida Silve, Iheanachoa..., ofenzivnog dijela momčadi Manchester Cityja.

Izvučeni su i parovi šesnaestine finala Europske lige, “vruće” će biti u susretu Manchester Uniteda i St. Etiennea, možda ne toliko na travnjacima, ali engleski i francuski navijači nisu baš u naročitim odnosima.

Zanimljivo, imamo više igrača među 16 klubova koji nastavljaju igranje u Ligi prvaka, nego među 32 u Europskoj ligi. Badelj, Kalinić i Milić s Fiorentinom će u Njemačku, u Mönchengladbach, Srnin Šahtar (Eduardo odlazi) igra sa Celtom iz Viga, a grčki PAOK Marina Leovca protiv Schalkea.

Komentara 4

SS
sokac sa drave
11:52 13.12.2016.

Kada bi se igralo mozda bi Arsenal imao sanse.Problem je u Njemackom nogometu sto se oni vode krilaticom cuvenog Seppa Herbergera i nece htjeti igrati kazu igra je za djecu mi hocemo pobjediti.U nogometnom svijetu su poznate cuvene Herbergove krilatice:Poslije utakmice je prije utakmice,lopta je okrugla,utakmica traje 90 minuta.Trava je zelena i lopta okrugla izadjite na teren i igrajte(radite) nogomet.U finalu SP u Bernu Njemacka i vanzemaljska Madjarska sa plejadom cuvenih igraca.Nakon 20 minuta igre Herberger pozove uz autliniju Libricha koji je morao cuvati Puskasa tada najboljeg na svijetu.Sepp ga pita sto necuvas Puskasa? Pa cuvam ga kaze ovaj.Nato ce trener kako ga cuvas on jos uvijek trci ,sve kosti su mu ispravne,pa zasto je on jos ziv.Zbog svega ovoga nema Arsenal ni minimalne sanse.

ĆU
ćuprija
16:41 13.12.2016.

ovaj put Bayern nema sreće .....

ĆU
ćuprija
16:41 13.12.2016.

ovaj put Bayern nema sreće .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije