Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽALBA WBA formira komisiju koja će pregledati snimku borbe za naslov prvaka

WBA poništava meč Valujev - Holyfield?

29.12.2008.
u 21:33

Američki 46-godišnji boksač Evander Holyfield na Badnjak se službeno žalio Međunarodnoj boksačkoj federaciji (WBA) na ishod meča protiv Nikolaja Valujeva.

Preko svog promotera Holyfield je u srijedu zatražio reviziju meča za superteškaškog prvaka po WBA verziji, kojega je u Zürichu, po sebi i po mnogim drugim objektivnim promatračima, nezasluženo izgubio od ruskoga 213-centimetara visokog diva.

Trojica sudaca uz ring Valujevu su ukupno dali prednost pojedinačnim omjerima bodova 116-112, 115-114 i 114-114.

- Ispunio sam zahtjev samo da bi mi se priznalo ono što sam zaslužio: pobjeda! Nisam poražen u tom meču - kratko je izjavio jedan od najvećih svjetskih boksača svih vremena, koji je 11 godina mlađeg Rusa nadmašio u gotovo svim elementima boksačke borbe, i to u dugih 12 rundi.

WBA će sada, izjavio je Rusov menadžer Boris Dimitrov, formirati neovisnu sudačku komisiju koja će detaljno pregledati snimku meča i ponovno ocijeniti borbu.

- Nova će odluka sudaca biti poznata kroz nekoliko tjedana. Ukoliko komisija procijeni da je Holyfield bio bolji, rezultat meča će se poništiti, a Valujev će biti dužan omogućiti revanš Holyfieldu. Odbije li, WBA će mu oduzeti pojas prvaka. Nađemo li se u takvoj situaciji, apsolutno ćemo prihvatiti revanš – najavio je Dimitrov.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije