Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENGLESKA LIGA

WBA nakon Uniteda zaustavio i Liverpool! Salah se izjednačio s CR7 i Suarezom

Liverpool Mohamed Salah
Foto: Reuters/Pixsell
21.04.2018.
u 15:50

Salah se izjednačio na prvom mjestu po broju postignutih pogodaka u Premier ligi otkako se igra sustav s 38 kola. Na vrhu se s 31 golom izjednačio s Alanom Shearerom kojemu je to uspjelo u sezoni 1995./96.,

Liverpool je otvorio 35. kolo Premier lige remijem 2:2 u gostima kod WBA.

Klopp je malo promiješao sastav uoči važne utakmice s Romom u polufinalu Lige prvaka pa je tako priliku u vrhu napada dobio Danny Ings. I odlično ju je iskoristio. Prednost redsima je osigurao već u četvrtoj minuti nakon ubačaja Wijnalduma s lijeve strane. To mu je bio prvi gol nakon čak 930 dana! Zadnji put je zabio Evertonu u listopadu 2015. godine, piše Goal.

Rezultat se nije mijenjao do 72. minute kada se u strijelce ponovno upisao Mo Salah. Sjajni Egipćanin je zabio na asistenciju Oxlade-Chamberlaina i tako jednom ispisao povijest.

Naime, izjednačio se na prvom mjestu po broju postignutih pogodaka u Premier ligi otkako se igra sustav s 38 kola. Na vrhu se s 31 golom izjednačio s Alanom Shearerom kojemu je to uspjelo u sezoni 1995./96., Cristianom Ronaldom 2007./08. i Luisom Suarezom 2013./14. A Oxlade-Chamberlainu je to bila peta asistencija za Salaha, niti jednom igaču u Premier ligi nije asistirao više puta.

Domaće je u igru vratio Livermore u 79. minuti. Dejan Lovren je bio jedan od onih koje je Klopp odlučio odmoriti, a uveo ga je tek u 84. minuti umjesto Salaha kako bi osnažio obrambeni blok i sačuvao tri boda. Ipak nije uspio jer je Jose Rondon u 88. minuti zabio za remi.

Liverpool je treći sa 71 bodom, tri manje od drugog Uniteda. WBA je posljednja momčad prvenstva sa samo 25 osvojenih bodova. Da se WBA ranije probudio, možda bi bili u puno boljoj situaciji. U zadnja dva kola su uspjeli pobijediti United i remizirati s Liverpoolom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije