Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

City do pobjede u šestoj minuti nadoknade, Rooney zabio tri komada

City
Foto: Reuters
1/10
29.11.2017.
u 23:24

Junak večeri bio je kapetan Evertona Wayne Rooney koji je postigao prva tri pogotka u 4:0 (2:0) domaćoj pobjedi svoje momčadi protiv West Ham Uniteda.

Vodeći sastav engleskog nogometnog prvenstva Manchester City nastavio je nizati pobjede, u susretu 14. kola je na svom terenu svladao Southampton sa 2:1 pogotkom u šestoj minuti sudačke nadoknade i tako se vratio na osam bodova prednosti u odnosu na prvog pratitelja, gradskog suparnika Manchester United.

City je poveo preko De Bruynea (47), na 1:1 je izjednačio Romeu (75), a pobjedu lideru osigurao je Sterling (90+6).

City
1/11

City sada ima 40 bodova, a United, koji je u utorak svladao Watford sa 4:2, 32.

Minimalnu pobjedu u srijedu ostvario je i prvak Chelsea koji je na svom Stamford Bridgeu svladao Stoke City sa 1:0, a jedini strijelac bio je Ruediger (55). Chelsea je novom pobjedom zadržao treće mjesto sa 29 bodova. Swansea je i dalje u zoni ispadanja, 19. s devet bodova, koliko ima i posljednji Crystal Palace.

Junak večeri ipak je bio kapetan Evertona Wayne Rooney koji je postigao prva tri pogotka u 4:0 (2:0) domaćoj pobjedi svoje momčadi protiv West Ham Uniteda. Rooney je prvi pogodak postigao u 18. minuti kada je glavom poslao loptu u mrežu nakon što mu je gostujući vratar Hart obranio 11-erac, na 2:0 je povisio u 28. minuti, da bi "hat-trick" kompletirao u 66. minuti kada je s vlastite polovice terena pogodio nebranjenu mrežu nakon što je Hart izišao s vrata kako bi izbio loptu ispred svog 16-erca. Konačnih 4:0 postavio je Williams (78).

Nikola Vlašić u pobjedi Evertona sudjelovao je sa simboličnom minutažom, u igru je ušao u sudačkoj nadoknadi.

Ovom pobjedom Everton je skočio na 13. mjesto sa 15 bodova, dok je West Ham 18. sa 10.

Dejan Lovren je, pak, odigrao čitav susret za Liverpool koji je kao gost svladao Stoke City sa 3:0 (1:0). Prvi gol postigao je Mane (17), a pobjedu je potvrdio Salah (77, 83).

Peti Liverpool sada ima 26 bodova, dok je Stoke 16. sa 13.

Barcelona i Sevilla uvjerljivi, Lleida Esportiju priredila senzaciju

Nogometaši Barcelone i Seville rutinski su odradili uzvratne susrete 16-ine finala španjolskog Kupa Kralja, a za iznenađenje se pobrinuo trećeligaš Lleida Esportiu izbacivši Real Sociedad.

Barcelona je u prvom susretu na gostovanju pobijedila trećeligaša Real Murciju 3:0, a potom na Camp Nou bila još uvjerljivija pobijedivši 5:0. Katalonski velikan je nastupio bez glavnih igrača koji su dobili odmor. Tako nije bilo Lionela Messija, Luisa Suareza, Andreasa Inieste, našeg Ivana Rakitića....

Pobjedu Barci donijeli su Paco Alcacer (16), Pique (56), Aleix Vidal (60), Denis Suarez (74) i Jose Arnaiz (79).

Sevilla je na svom travnjaku pobijedila trećeligaša Cartagenu 4:0 nakon što je u prvom susretu slavila 3:0. Golove za domaćine zabili su Wissam Ben Yedder (3, 6), Ganso (42) i Carlos Correa (66).

Za iznenađenje kola pobrinuo se trećeligaš Lleida Esportiu pobijedivši u San Sebastianu Real Sociedad 3:2 nakon što je Sociedad u prvom susretu slavio 1:0. Domaćin je nakon prvog poluvremena vodio 2:0 golovima Diga Llorentea (24) i Juanmija (34) i činilo se kako će rutinski privesti susret kraju.

Međutim, gosti su u nastavku odigrali fantastično i s tri gola preokrenuli su rezultat i tako priredili senzaciju. Golove za čudesan preokret zabili su Aitor Nunez (56), Manu Molina (59) i Bojan Radulović (89).

Pobjeda PSG-a, Monaco i Lyon poraženi

U susretu 15. kola francuskog nogometnog prvenstva lider PSG je pobijedio Troyes 2:0, no kolo su obilježili porazi Monaca i Lyona.

PSG je do pobjede protiv Troyesa stigao daleko teže nego što se očekivalo. Obranu gostiju slomio je Neymar tek u 73. minuti, a pobjedu je potvrdio Edison Cavani u sudačkoj nadoknadi. Parižani su mogli i ranije do vodstva, no Cavani je u 41. minuti promašio kazneni udarac.

Monaco je u derbiju kola poražen na gostovanju kod Nantesa 0:1, a pogodak odluke zabio je Lucas Lima u drugoj minuti sudačke nadoknade sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora pored nemoćnog Danijela Subašića.

Još veće iznenađenje je priredio Lille porazivši na gostovanju Lyon 2:1. Lille je do ovog kola bio u zoni ispadanja, a ovom pobjedom je napredovao za jedno mjesto i sada je na 18. poziciji koja vodi u dodatne kvalifikacije. Gosti su poveli u 21. minuti golom Thiaga Mendesa, izjednačio je Mariano Diaz u 36. minuti, a Ezequile Ponce je u 40. minuti ponovo doveo goste do novog vodstva. U drugom poluvremenu 'lavovi' su pritiskali, ali nisu uspjeli izjednačiti.

Identičnim rezultatom je Nica slavila u Toulouseu. Domaćin je imao 1:0, igrača više i kazneni udarac, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. 

Toulouse je stigao do vodstva već u trećoj minuti golom Andyja Delorta. Problemi za goste nastavili su se u 40. minuti kada je Dante 'pocrvenio', a kada je sudac Johann Hamel u 50. minuti dosudio kazneni udarac za domaćine činilo se kako je pitane pobjednika razriješeno. No, Jimmy Durmaz je promašio jedanaesterac. U 79. minuti i Toulouse je ostao s igračem manje. Isključen je Kelvin Adou koji je pritom skrivio jedanaesterac. Mario Balotelli je bio siguran realizator za 1:1. Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika, Bassem Srarfi je zabio za pobjedu Nice.

Kikseve Monaca i Lyona iskoristio je Marseille koji je gostujućom pobjedom protiv Metza 3:0 skočio na drugo mjesto. Za OM zabili su Florian Thauvin (18), Luiz Gustavo (36) i Lucas Ocampos (71). 

Na ljestvici vodi PSG sa 41 bodom, Marseille je sada drugi sa 31 bodom, dok Lyon i Monaco imaju po 29 bodova. 

Torino, Verona i Sassuolo u osmini finala

Nogometaši Torina, Verone i Sassuola plasirali su se u osminu finala Talijanskog kupa u srijedu, Torino je na svom terenu svladao Carpi sa 2:0, Verona je u gradskom derbiju izbacila Chievo boljim izvođenjem 11-eraca sa 6:5 nakon što je 120 minuta igre završilo rezultatom 1-1, dok je Sassuolo nadigrao drugoligaša Bari sa 2:1.

Torino će u osmini finala igrati protiv Rome, Verona će u goste Milanu, a Sassuolo ide na Atalantu.

U utorak su osminu finala izborili prvoligaš Sampdoria, drugoligaš Citadella i trećeligaš Pordenone, dok će u četvrtak igrati Udinese - Perugia i Genoa - Crotone.

Osam momčadi se u natjecanje uključuje tek u osmini finala, to su Fiorentina, Inter, Roma, Milan, Juventus, Lazio, Napoli i Atalanta.

Komentara 1

RI
ribar110
03:59 30.11.2017.

Mislim da je vrijeme da Bilic da ostavku......ha,ha,ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije