Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL

Washington krenuo furiozno

Washington Capitals
AFP
02.10.2009.
u 09:15

Epitet jedne od najkvalitetnijih momčadi NHL lige već su prvog dana nove NHL sezone opravdali Washington Capitalsi pobijedivši Bruinse u Bostonu 4:1.

Aleksandr Ovečkin zabio je dva gola i dodao asistenciju, a odličnu igru prvog napada Capitalsa opravdali su njegovi suigrači Nicklas Backström (tri asistencije) i Aleksandr Semin (dvije asistencije). Učinak od dva gola i jedne asistencije također je upisao kanadski centar Brooks Laich.

Gostujućeg vratara Josea Theodorea jedini je uspio svladati Patrice Bergeron, dok je domaći vratar Tim Thomas, lani službeno najbolji vratar lige, obranio 30 udaraca dominantnijih gostiju.

Boston je prošle sezone bio najbolja momčad Istočne konferencije nakon prvog dijela sezone.

U kanadskim dvobojima na otvaranju sezone Montreal Canadiensi slavili su u Torontu nakon produžetka 4:3, dok su Calgary Flamesi na svom ledu nadigrali Vancouver Canuckse 5:3.

Lani najbolja momčad lige u osnovnom dijelu sezone, San Jose Sharksi, izgubili su u Coloradu od Avalanchea 5:2. Nikad nisu pobijedili na otvaranju sezone na gostujućem ledu. U sedam takvih slučajeva pet su puta izgubili nakon 60 minuta igre te dvaput nakon produžetka/penala.

Njihov sjajni ruski golman Jevgenij Nabokov, koji je nadomak ulaska među društvo 38 golmana s 250 NHL-pobjeda, primio je pet golova iz dvadeset udaraca prema golu.

NHL liga, četvrtak:

Colorado - San Jose 5:2

Boston - Washington 1:4

Calgary - Vancouver 5:3

Toronto - Montreal 3:4, produžetak

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije