Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL liga

Washington deklasirao Philadelphiju

Vancouver NHL
Reuters
06.12.2009.
u 10:27

Čak 28 od ukupno 30 momčadi u kanadsko-američkoj profesionalnoj ligi u hokeju na ledu (NHL) bilo je u akciji u subotu. Odigrano je 14 utakmica.

Washington je u gostima uvjerljivo svladao Philadelphiju s 8-2, iako je igrao bez svog najboljeg igrača, dvostrukog MPV-a NHL lige Rusa Aleksandra Ovečkina, koji je odsluživao drugu i zadnju utakmicu suspenzije. No, i bez njega su Capitalsi bili prejaki za Flyerse, koji su pretrpjeli sedmi poraz u zadnjih osam utakmica. U petak je Philadelphia uručila otkaz treneru Johnu Stevensu, ali se niti njegov nasljednik Peter Laviolette nije dobro proveo u svom debiju.

Čeh Tomaš Fleischmann i Mike Green bili su dvostruki strijelci za Washington, dok je Šveđanin Nicklas Backstrom uz jedan pogodak upisao i četiri asistencije. Washington je sada vodeća momčad u Istočnoj konferenciji sa 42 boda.

S vrha su Capitalsi svrgnuli aktualne pobjednike Stanley Cupa Pittsburgh Penguinse, koji su kao domaćini izgubili od Chicaga s 2-1. Vodeći pogodak za Blackhawkse postigao je 30-godišnji Slovak Marian Hossa u prvoj trećini. Hossa je bivši igrač Pittsburgha, čiji su mu navijači zviždali prilikom svakog kontakta s pločicom, a u Chicago je stigao iz Detroit Pistonsa. Jordan Staal uspio je izjednačiti samo minutu i 32 sekunde prije kraja regularnog dijela utakmice, ali je dva boda gostima svojim pogotkom u produžetku osigurao Kris Versteeg. Bila je ovo 10. pobjeda Chicaga u zadnjih 13 utakmica.

Sudbinu Mariana Hosse u Pittsburghu, doživio je i 22-godišnji Phil Kessel, do ove sezone igrač Bostona, kojeg su Bruinsi u rujnu ove godine u razmjeni poslali u Toronto. Bruinsi su svladali kod kuće Maple Leafse 7-2 uz tri pogotka Marca Savarda, a gledatelji su Kessela propisno izviždali već u predstavljanju prije utakmice, naravno, i tijekom same igre.

Uz Marca Savarda, trostruki strijelac u subotu bio je i Eric Cole za ove sezone vrlo lošu Carolinu, koja je kao domaćin svladala Vancouver s 5-3. Bila je to prva pobjeda Caroline, posljednjeplasiranog sastava na Istoku, nakon pet uzastopnih poraza.

Derbi Zapadne konferencije odigrale su dvije vodeće momčadi u svojim divizijama, San Jose (ujedno i vodeća momčad na Zapadu) iz Pacifica i Calgary, koji predvodi Sjeverozapadnu diviziju. Slavio je gostujući Calgary s 2-1.

NHL liga, subota:

Carolina – Vancouver 5-3

Dallas – Edmonton 2-3 (penali)

Los Angeles – St. Louis 4-5 (penali)

Boston – Toronto 7-2

Buffalo – NY Rangers 1-2

Columbus – Colorado 2-3

Philadelphia – Washington 2-8

New Jersey – Detroit 4-3 (penali)

Florida – Atlanta 1-2 (penali)

Pittsburgh – Chicago 1-2 (produžetak)

Tampa Bay – NY Islanders 4-0

Nashville – Minnesota 3-5

Phoenix – Ottawa 3-2

San Jose – Calgary 1-2

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije