Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠILO 2:0

Krvnici Hrvatske su u finalu Eura! Portugal konačno odigrao pravu utakmicu i izbacio Wales

Portugal - Wales
Foto: Reuters
1/14
06.07.2016.
u 22:49

Portugal je pobjedu izborio blitzkriegom početkom drugog dijela. U 50. minuti zabio je Ronaldo, a tri minute poslije posao je dovršio Nani

Portugal je prvi finalist Europskog prvenstva u Francuskoj! Portugalci su večeras u Lyonu svladali Wales s 2:0 i drugi put u povijesti će se boriti za europsko zlato.

Portugal je pobjedu izborio blitzkriegom početkom drugog dijela. U 50. minuti zabio je Ronaldo, a tri minute poslije posao je dovršio Nani. Obojici je to bio treći pogodak na ovom Euru (vodeći je Griezmann s četiri), dok se Ronaldo s devet golova na svim EP-ima izjednačio s danas vodećim Michelom Platinijem. U finalu će loviti rekord.

Bilo je to poluvrijeme s dva različita lica. U prvom se igralo dosta slabo, dok smo u drugom, osim dva pogotka, vidjeli i nekoliko prilika. Portugalci nisu mijenjali svoju igru, ponovno su igrali zatvoreno i bez previše rizika.

Na taj su način i došli do polufinala. Hrvatsku su u osmini finala izbacili pogotkom u 117. minuti (1:0), a nakon toga su prošli Poljsku na jedanaesterce. Zanimljivo, da im je ovo prva pobjeda na ovom Euru u 90 minuta jer su skupini upisali tri remija.

Ovo im je bio peti put da igraju u polufinalu europskih prvenstava, a drugi put su u finalu. 2004. su pred svojim navijačima izgubili finale od Grčke s 1:0.

Walesu je ovo bio prvi nastup na Euru i prvi su debitant koji je nakon Švedske 1992. prošao među četiri najbolje momčadi. Danas nisu mogli računati na kartonirane Aarona Ramseya i Bena Devisa i taj je hendikep očito bio prevelik.

Portugal će u finalu igrati protiv pobjednika između domaćina Francuske i Njemačke. Taj se susret igra sutra, dok je finale u nedjelju u 21 sat.

PORTUGAL - WALES 2:0

LYON. Stadion Parc Olympique Lyonnais - 58,186 gledatelja; Sudac: Jonas Eriksson (Šve)

Strijelci: 1:0 Ronaldo (50), 2:0 Nani (53)

Žuti kartoni: Ronaldo / Allen, Chester, Bale

Crveni kartoni:

PORTUGAL: Rui Patricio – Cedric, Bruno Alves, Jose Fonte, Raphael Guerreiro – Joao Mario, Danilo, Adrien Silva (od 79. Moutinho) – Renato Sanches (od 73. Andre Gomes) – Nani (od 87. Quaresma), Cristiano Ronaldo. Izbornik: Fernando Santos

WALES: Hennesey – Gunter, Chester, Collins (od 66. Williams), Williams, Taylor – Allen, Ledley (od 57. Vokes), King  –  Robson – Kanu (od 63. Church), Bale. Izbornik: Chris Coleman

>> Izbacite uljeza: Gost na fotografiji s portugalskim igračima

>> Ronaldo napravio posebnu frizuru za Wales, fotka se širi društvenim mrežama

Komentara 49

Avatar salko1951
salko1951
23:13 06.07.2016.

Kakvi krvnici,pa to je sport!!

DU
Deleted user
23:29 06.07.2016.

Pa kakav vam je to debilan naslov??? Zna li netko na ovom smece portalu znacenje rijeci: KRVNIK?

DU
Deleted user
00:15 07.07.2016.

da krvnici, koje je ovo ulicarsko novinarstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije