Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EP

Wales, Mađarska i Slovačka love zadnju šansu

19.11.2019.
u 15:59

Svakako je najveće iznenađenje Finska koji se prvi put kvalificirala na završnicu nekog velikog natjecanja

Kvalifikacijskom putu danas dolazi kraj, još se deset utakmica treba odigrati tog posljednjeg dana kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Već se jučer znalo 17 reprezentacija koje su osigurale ulazak u ždrijeb skupina. Srećom, među njima je nakon pobjede nad Slovačkom i Hrvatska, a uz Dalićevu vrstu “unutra” su još: Belgija, Italija, Poljska, Rusija, Španjolska, Ukrajina, Engleska, Češka, Portugal, Francuska, Turska, Švedska, Finska, Njemačka, Nizozemska, Austrija, Švicarska i Danska.

1/7

Današnji pak dan nudi odluku u našoj skupini. Hrvatska će igrati prijateljsku utakmicu protiv Gruzije, slaviti s navijačima u Puli, dok će se za bodove znojiti Wales i Mađarska, tko god pobijedi u tom susretu, bit će drugoplasirani i slaviti odlazak na Europsko prvenstvo. I Slovačka još gaji nadu da bi mogla kroz kvalifikacije doći na Euro.

Naime, u slučaju da Wales i Mađarska u Cardiffu remiziraju, Slovačka bi domaćom pobjedom nad Jurčevićevim Azerbajdžanom skočila na drugo mjesto. U tom slučaju imala bi isti broj bodova kao i Mađarska, ali je međusobno bolja, jer je u slavila pobjedu 2:0 i upisala poraz 1:2.

Zanimljivo će biti i u skupini C u kojoj su prošle Njemačka i Nizozemska, ali bore se za prvo mjesto, Nijemci igraju kod kuće sa Sjevernom Irskom, a Nizozemci dočekuju slabašnu Estoniju. 


Ne pobijedi li Njemačka, a Nizozemci budu slavili, ići će u ždrijeb kao pobjednici skupine jer su igrači Ronalda Koemana međusobno bolji od Nijemaca (4:2, 2:3). 


>> Pogledajte što su igrači rekli nakon trijumfa protiv Slovačke

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije