Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rastali se mirno

Vulić: Žužul bi trebao biti predsjednik Hajduka

Zoran Vulić (1)
Goran Stanzl/Pixsell
13.05.2013.
u 12:36

- Mogu biti zadovoljan i ponosan poslom kojeg sam napravio. Hvala predsjedniku Žužulu i njegovoj obitelji na podršci koju sam imao u ovih osam mjeseci

Završni sastanak trajao je dvanaest minuta. Slaven i Višnja Žužul te brat Jozo s jedne, Zoran Vulić s druge strane. Zagrljaji, osmijesi, rijetko kad se Žužul rastaje s teškim riječima. Premda, Zoran Vulić u svom je istupu dao neke naznake da nije sve bilo idilično.
- Mogu biti zadovoljan i ponosan poslom kojeg sam napravio. Hvala predsjedniku Žužulu i njegovoj obitelji na podršci koju sam imao u ovih osam mjeseci. Prijateljski sam došao, prijateljski smo se razišli, život je takav, kakav je. U životu čovjek mora imati svoj ponos, ja ga imam i ne mogu protiv njega. Neću o razlozima, sve mi možeš napraviti, ali novcem me ne možeš kupiti - kazao je Vulić.
Stalno se vraćao na taj ponos. Očito ga je nešto pogodilo. Pa, klupu Splita napustio je dva kola prije kraja, \"crveni\" su treći na tablici, na pragu plasmana u Europu.
- I Hajduk sam napustio u Ligi za prvaka, čovjek bez ponosa nije čovjek. Sa Splitom sam napravio rezultat, momčad je pod mojim vodstvom dobila na cijeni, imamo najskupljeg igrača u Hrvatskoj ligi. Kada sam došao zatekao sam momčad u rasulu, tada smo pričali o plasmanu u Europu, na toj poziciji ostavio sam momčad. Nadam se da će uspjeti u ova dva kola i potvrditi taj plasman, želim Splitu to od sveg srca - govorio je Vulić.
Nije se želio otvoriti do kraja. Nakon poraza od Dinama igračima i Slavenu Žužulu kazao je da odlazi nakon završetka prvenstva. Ali, Žužul nije želio čekati.
- Život ide dalje. Uzroci? Nisu bitni, bio sam fer i korektan, predsjednika sam obavijestio da odlazim na kraju sezone, smatrao sam da je to korektno i prema njemu i prema klubu. Klub je odlučio drugačije, respektiram tu odluku. Nema nikakve negativnosti u našem razlazu. U nogometu nikad nisam bio zbog novca, nogomet volim. U Splitu sam imao odlične uvjete, jedino budala bi mogla napustiti ovakve uvjete, ali ponavljam, čovjek mora imati svoje dostojanstvo - kaže Vulić.
Radije je Vulić govorio o poslu napravljenom u Parku mladeži.
- Afirimirao sam ne samo Rebića, već i neke druge igrače. Neki igrači su, kada sam došao vrijedili 100 tisuća eura, a sada vrijede 10 milijuna eura. Mojim dolaskom, ne trebam se hvaliti, Split je totalno promijenio mentalitet i način igranja nogometa. Imamo Splita čiju igru cijene, to je momčad koja na svom terenu u prvih deset minuta svakom protivniku zabije dva gola. Igrali smo lijep nogomet, ponosan sam na igrače. Ispričavam se navijačima Splita zbog poraza u županijskom kupu protiv Hrvaca. Volio bih da smo ispali protiv Orkana u 1. kolu. Klub ovog renomena ne bi trebao igrati pretkola u županijskom kupu - rekao je bivši Splitov trener.
Pogled u budućnost. Ima li nekih ponuda za Vulićevim uslugama?
- Ponude? Imam ponude za apartmane koje iznajmljujem. Bacam se na turizam, napravit ću reklamu \"imam apartmane u Radunici, javite se\", broj mobitel je uvijek isti, valjda će biti zainteresiranih. Postajem turistički djelatnik - najavio je Vulić novu budućnost.
A Hajduk? Već ga se spominje kao šefa omladinske škole.
- To su kuloarske priče, Hajduku želim sve najbolje, uvijek ću biti hajdukovac. Ljude treba pustiti da rade u miru - kaže Vulić.
Ipak, na kraju je dao naznaku. Nije problem u Slavenu Žužulu već u onima oko njega.
- Slaven Žužul je najbolji predsjednik s kojim sam radio, takvog predsjednika treba tražiti. Volio bih da je on predsjednik Hajduka, neka mi oproste oni koji sada vode Hajduk, ali to je moje mišljenje. No, Slavenu Žužulu je potreban Ivica Križanac kojemu mora vjerovati i dati ovlasti u klubu, a ne slušati suflere sa strane. Tada će Split biti pravi europski klub. Ukoliko do toga ne dođe pitanje je kada će Split opet biti treći i kada će prodati nekog igrača - zaključio je Vulić.
Do kraja prvenstva momčad će voditi Vulićev pomoćnik Goran Sablić, a kao glavni kandidat za trenera Splita u novoj sezoni spominje se Stanko Mršić. Sin mu je Antonio, Zadrov vezist, navodno već potpisao za Split. Otac i sin napokon zajedno u prvoj ligi.

>>Zoran Vulić više nije trener Splita!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije