Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT - RIJEKA

Vulić: Možemo igrati s Rijekom, a pobjeda bi sve okrenula

Zoran Vulić
Marijan Susenj/PIXSELL
21.02.2015.
u 13:12

- Imali smo i malo peha, moramo ovaj teški period prebroditi, učiniti sve da promijenimo stanje. A to se radi na terenu, ne pričajući preko medija. Jedna pobjeda sve će okrenuti - kaže Splitov trener Zoran Vulić.

Davno je bio 17. listopad prošle godine, još smo osjećali dašak ljeta, Bačvice su bile pune... Zima polako prolazi, na Bačvicama se pojavljuju prvi kupači... A nogometaši Splita? Oni se posljednje prvenstvene pobjede sjećaju iz tog listopada, tada je Osijek pao u Parku mladeži.

Nakon toga uslijedila je serija od deset utakmica bez trijumfa. Ceh je platio trener Ivan Matić, sada je tu Zoran Vulić. Ali, priča o igranju bez pobjede i dalje stoji.

- Imali smo i malo peha, moramo ovaj teški period prebroditi, učiniti sve da promijenimo stanje. A to se radi na terenu, ne pričajući preko medija. Jedna pobjeda sve će okrenuti - kaže Splitov trener Zoran Vulić.

A taj niz Split bi trebao prekinuti protiv Rijeke, koja igra u velikoj formi.

- Nije protivnik problem, ukoliko mi damo sto posto onda se ne plašimo nikoga. Moramo igrati slično kao u prvom poluvremenu kao u Osijeku, ali da ne primimo gol. Tada nam je Osijek jednom prešao centar i zabio. Rijeka stiže u nezgodno vrijeme, ali na muci se poznaju junaci. Imamo kvalitetu, možemo parirati Rijeci, budemo li koncentrirani 90 minuta onda ćemo pobijediti bez obzira na kvalitetu Rijeke. Imaju dva najbolja beka u ligi, oni rade razliku na utakmici. Svi imaju desetke i devetke kao najbolje igrače, a oni imaju dva bočna - kaže Vulić.

Splitov trener uvjeren je da će njegova momčad biti prava u dvoboju protiv mladića Matjaža Keka.

- Zabili su četiri gola Lokomotivi, tri gola Hajduka... Riječi su suvišne, odlična je to momčad, ali kod nas nema straha. Ne lete oni baš tako, može se s njima igrati. Oni su uz Dinamo najbolja momčad lige, ali i mi smo momčad koja je igrala Europu. Ovo je europski Split, ali to se mora vidjeti na terenu, a ne pričati o kvaliteti po kafićima i novinama - rekao je Vulić.

Crveni će biti bez kartoniranog Blagojevića i ozlijeđenog Roga, a Vulić planira promijeniti sustav igre. Rijeci će se suprotstaviti u formaciji 4-3-3.

- Nemamo naša dva "motorina", Roga i Blagojevića, ali imamo igrače koji će ih zamijeniti. Mi se ne znamo braniti, nismo defenzivna momčad, premda bi po broju pobjeda mogli reći da nismo ni napadačka momčad. Pokušat ćemo igrati što više na njihovoj polovici, ali moramo smanjiti broj kontri - zaključio je Vulić.

Split - Rijeka (nedjelja, 17 sati)

Očekivani sastav Splita: Zagorac - Ibriks, Galović, Barbarić, Rugašević - Radotić, Vidović, Mršić - Belle, Cikalleshi, Jukić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije