Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLI U SPLIT

Vuković: Ma dosadile su bronce... Čupić: Nisam igrao dobro

'28.01.2013., Split - Broncani rukometasi Ivan Cupic i Drago Vukovic sletjeli su u zracnu luku. S reprezentacijom su na svjetskom prvenstvu osvojili broncanu medalju. Ivan Cupic.  Photo: Ivana Ivanovi
Ivana Ivanovic/PIXSELL
29.01.2013.
u 12:29

– Nitko se prije SP-a nije nadao bronci. Ali morat ćemo naći način kako proći polufinale. Igramo super, a onda puuuuf... - kaže Vuković

Da nije bilo šešira i novinara Večernjeg lista, jedinog na dočeku, Ivan Čupić i Drago Vuković prošli bi kroz splitsku zračnu luku potpuno nezapaženo. Nitko osim obitelji nije došao stisnuti ruku Metkovcu i Splićaninu zbog brončane medalje. Čupića je dočekao otac, odveo ga u Metković, Vukovića supruga. Prava pljuska momcima koji su dali sve od sebe za Hrvatsku. Nisu se ljutili.

– Idem u polikliniku na snimanje magnetom, poslat ću doktoru Čičku u Zagreb snimku pa ću za dan-dva znati što mi je s ramenom – kaže ozlijeđeni Čupić.

Medalja nije bila oko vrata, negdje je bačena u torbu.

– Svaka je medalja uspjeh, ali mogli smo i bolje. Uvijek će ostati žal što smo treći polufinale zaredom izgubili. U godinu dana odigrali smo toliko dobrih utakmica, a imamo tri poraza... Stat ćemo mi i tome na kraj. Pokazali smo da se nikoga ne trebamo plašiti – kazao je Čupić, drugi strijelac SP-a.

– Nisam igrao dobro. U jednom dijelu turnira malo sam podbacio, ali srećom na poziciji desnog krila imamo i Zlaju (Horvat, nap. a.). Morao sam dati više protiv Danaca i Francuza – iskreno će Čupić.

I Vuković je broncu nazvao uspjehom, ali...

– Nitko se prije SP-a nije nadao bronci. Ali morat ćemo naći način kako proći polufinale. Igramo super, a onda puuuuf... Nismo otkrili razlog, i mi se stalno pitamo u čemu je problem. Svi kažu da igramo najbolje, a dođe polufinale i mi gotovi. Ma više su dosadile i te bronce. Znate kakav smo narod, bez zlata si ništa.

Jedan je od starijih u momčadi, ali neće odustati dok ga momčad treba.

– Mladi su pokazali da nema straha za budućnost hrvatskog rukometa. Sa mnom u momčadi, ne osjećam se starim – zaključio je Vuković.

Komentara 2

ZA
zani
18:55 29.01.2013.

Problem ulaska u polufinale je bio problem psiholoske prirode. Jednostavno je igracima tribalo vise vrimena da se vrate na optimalu nakon pobjede nad Francuzima. Mi to u teoriji treninga zovemo psiholoska superkompenzacija, vrlo bitan faktor u planiranju formu. Znaci vrlo je bitno strucno, studiozno planirati mentalni trening kako bi se igraci sto prije "oporavili" nakon velikog zadovoljstva, u ovom slucaju je to bila Francuska. Znaci triba skratiti to kompenzacijsko vrime tako da bi optimalno psiholoski usli u polufinale. To je trenerova zadaca

VL
????
19:07 29.01.2013.

Ili drukčije rečeno, igrače ne treba napaliti na određenog protivnika, nego na pobjedu u finalu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije