Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA

Vukovi igraju gladni, a korak su do Top 16

Cibona
Sanjin Strukić/Pixsell
16.12.2009.
u 20:20

Gordan Giriček imao je Ciboninu sudbinu u svojim rukama, u posljednjoj sekundi pucao je tricu, malo je zakrenuo ruku i lopta je tek dotaknula obruč.

Zagrebačka publika nije zviždala svojem bivšem igraču koliko je očekivao, počastio ju je promašenim šutem koji bi definitivno Vukovima zatvorio put k najboljih šesnaest momčadi u Europi.

Je li to bio prvi korak za povratak pod Toranj?

- Ne, jer Cibonin dres više neću oblačiti, u to sam siguran. Kao ni onaj reprezentativni, objasnio je kasnije.

Košarkaš s dijamantnom naušnicom u uhu “ala” Cristiano Ronaldo, tvrdi da mu zvižduci čak - odgovaraju!

- Od malih su nogu svi protiv mene, čak i volim kad mi se fućka, bolje i to nego igrati pred praznim tribinama, dodao je Giriček objašnjavajući novinarima gdje je izlaz iz labirinta kojim je šetao godinama.

Draži “zig” nego “heja”

Dvorana ipak nije bila puna, Zagrepčani od “heja-heja” ipak više vole “zig-zag”.

- Ajmo dečki, imate ih! - vikale su Cibonete kad su gosti bili na 18 razlike. I djevojke su bile u pravu.

Trener je Marka Tomasa prvi puta postavio na poziciju razigravača nakon što su u prvih petnaest minuta postigli tek 12 koševa. U istom periodu potaknuo je suigrače da ubace 46 koševa.

- Vratili smo se iz mrtvih, nije mi bio problem preuzeti inicijativu. Najvažnije je što u sljedeće dvije utakmice ovisimo sami o sebi, kazao je Tomas nakon što je ubacio šest trica, kao cijeli Fener zajedno. U posljednje tri utakmice nije mu ušla niti jedna, “čuvao” se za odlučujuću utakmicu.

- Premladi su to dečki za ovakvo velike utakmice, sakrivali su se jedan iza drugoga, dok nisu shvatili da su oni ti koji odlučuju. Da su i izgubili, ne bi im mogli zamjeriti, jer oni zapravo igraju besplatno - iskreno je nakon utakmice sumirao trener Velimir Perasović.

- Od ove utakmice mogla bi se napisati drama koje se ne bi posramio ni Shakespeare. Stvarno si sjajan trener - čestitao je trener gostiju, Sarajlija Bogdan Tanjević.

Cibona nije ispala iz Europe, sad je red na klubu nekoliko tramvajskih stanica istočnije....

Cibonu je sa 28 poena predvodio Marko Tomas, a tricu je gađao sjajnih 6-10. Treba istaknuti i 16 poena te šest skokova Lukše Andrića.

Kod Fenerbahçea je Gordan Giriček ubacio 15 poena uz četiri skoka. Emir Preldžić je dodao 18 uz šest skokova, a Damir Mršić tek jedan poen uz dvije asistencije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije