Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve o Luki

Vukojević: S Modrićem sam se penjao na sjever k Boysima

24.12.2017.
u 08:15

Luku Modrića u Rusiji očekuje veliki rezultat, kaže popularni Ogi.

Bivši hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević (34), igrač s 55 nastupa, s Lukom Modrićem prvi se put na travnjaku “sastao” još 2004. godine, u mladoj reprezentaciji, kada ju je vodio Slaven Bilić. Za Ogija kažu da je bio jedan od najomiljenijih Modrićevih suigrača u Dinamu, ali i u A vrsti.

– Ne znam je li on to tako rekao, ali znam da je Luka, kad sam ja bio u igri, imao maksimalnu slobodu u kreaciji jer je znao da mu je situacija iza leđa potpuno pod kontrolom. Naime, moja zadaća bila je oduvijek biti Luki iza leđa; na povratnoj lopti, kako bih mogao odmah okrenuti stranu, ali i spriječiti eventualnu kontru suparnika. Na taj način sada iza Luke u Realu djeluju Kroos i Casemiro – priča Vukojević koji je uz Modrića igrao na dva velika natjecanja, Euru 2008. i Euru 2012. godine.

Pobijedili Ajax

U Dinamu su skupa osvojili tri naslova prvaka, ali i zajedno ostvarili jednu od najvećih pobjeda u klupskoj povijesti, 2007. godine nad Ajaxom u Amsterdamu.

1/6

– Bili smo nekako oduvijek međusobno vezani pa smo tako 2008. godine zajedno odigrali oproštajnu utakmicu u Maksimiru protiv Rijeke i slavili čak 6:1. Bila je to utakmica koju pamtim kao posljednju veliku simbiozu Dinamovih igrača i Bad Blue Boysa. Po završetku utakmice bili smo se popeli vatrogasnim stepenicama na sjevernu tribinu i slavili s navijačima, pjevali, veselili se naslovu prvaka. Otrčali smo i počasni krug s peharom, a Modrića na rukama iznijeli s travnjaka. Bila je to predivna slika šampionskog slavlja – nastavlja Vukojević.

Pamtite li Modrića u kakvoj konfliktnoj situaciji, je li ikada izgubio živce, znao se naljutiti na nekoga?

– Ne, nikada nije bilo takvih situacija. Znao se on i te kako naljutiti, ali nikada nije eksplodirao, galamio, svađao se, nije taj tip igrača. Modrić je svoju ljutnju kanalizirao kroz izvedbu na travnjaku, svojim ponašanjem, pozitivnim stavom utjecao je na suigrače koji su ga uvijek slijedili. Takav je bio i kao mlad, takav je i sad kada već ima nagomilano životno i igračko iskustvo – dodaje Vukojević.

Zašto Modrić nema veliki rezultat s reprezentacijom?

– Svi neuspješno već godinama tražimo odgovor na to pitanje. Nadam se da ga poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji nećemo više postavljati jer osjećam da će ondje reprezentacija napraviti veliki rezultat. Držim da je to posljednja šansa ove generacije, da će to biti šlag na torti velike Modrićeve karijere jer Luka upravo igra u životnoj formi. A za mene bi veliki rezultat bio i plasman u četvrtfinale SP-a – ističe Vukojević.

Neće biti umoran

Neće li Modrić u Rusiji biti umoran s obzirom na napornu sezonu i na to da će biti na pragu 33. godine?

– Ma neće biti umoran. Imat će dovoljno vremena za odmor, imat će i dobre pripreme, u kojima bismo trebali igrati sa što jačim suparnicima kako bismo dobili realnu sliku svojih mogućnosti. Nema nikakve koristi ako igramo sa San Marinom, napunimo mu mrežu i tako si ‘bildamo’ samopouzdanje – pravilno rezonira Vukojević koji kod bivšega izbornika Nike Kovača nije dobio ni minutu na SP-u u Brazilu 2014. godine.

Vukojević je zaposlenik kijevskog Dinama kao skaut za Balkan, srednju i istočnu Europu te suradnik stručnoga stožera. Polaznik je Nogometne akademije HNS-a, a namjerava upisati i studij sportskoga marketinga u Švicarskoj.

VUKOJEVIĆEV IZBOR 

1. Luka Modrić (Real Madrid) 10

2. Ivan Perišić (Inter) 9

3. Domagoj Vida (Dinamo Kijev) 8

4. Mario Mandžukić (Juventus) 7

5. Nikola Kalinić (Milan) 6

6. Andrej Kramarić (Hoffenheim) 5

7. Ivan Rakitić (Barcelona) 4

8. Mateo Kovačić (Real Madrid) 3

9. Filip Bradarić (Rijeka) 2

10. Nikola Vlašić (Hajduk, Everton) 1

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije