Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Real Madrid - PSG

Vujovići bratski: Radije za Luku nego za pariške milijunaše

Luka Modrić, Cristiano Ronaldo, Marcelo
Foto: UESyndication/PIXSELL
1/5
14.02.2018.
u 09:47

S obzirom na to koliko je novca ušlo u PSG proteklih godina, mimo svih kriterija koji nemaju veze sa sportom, skloniji sam Realu u ovim ogledima - kaže Zoran Vujović

Zoran Vujović (60) u startu je kazao da ne može favorizirati nikoga, da u ovim godinama navija samo za dobar nogomet, a onda se ipak odlučio.

- S obzirom na to koliko je novca ušlo u PSG proteklih godina, mimo svih kriterija koji nemaju veze sa sportom, skloniji sam Realu u ovim ogledima. I bez obzira na Realovu krizu, ne mislim da su Parižani favoriti. Rekao bih da je u postocima 60:40 posto za Real - kaže Zoran Vujović, nekadašnji suigrač Realova trenera Zidanea u Cannesu (1989.).

Luka Modrić, Cristiano Ronaldo, Marcelo
1/7

Njegov brat Zlatko bratski se pridružio simpatiziranju Reala.

- Očekivalo bi se da bih bio za PSG, jer ondje sam proveo dvije nezaboravne godine, ali tadašnji i sadašnji PSG nemaju nikakvih dodirnih točaka. Drukčija su vremena, ja tamo sad više nikoga ne poznajem i nisam još ni jednom bio na Parku prinčeva otkako sam prestao igrati za PSG. Baš sam razmišljao kako bih si ipak volio priuštiti jednu lijepu utakmicu tamo. A sada ću ipak biti skloniji Realu, i zbog veličine kluba, ali i zbog Luke i Matea - ističe Zlatko.

Jeste li impresionirani napadačkom snagom PSG-a?, pitamo obojicu braće.

- Respektirajući silinu i efikasnost PSG-a, ne mogu se oteti dojmu da oni ipak igraju u slabijem prvenstvu nego Real i, uza sav talent igrača, ipak nemaju tako jaku konkurenciju. Pa Neymar mi ponekad u utakmicama francuske lige izleda kao na promenadi, zabija golove šetajući - naglašava Zoran.

Volio sam Zlatana

Sviđa li vam se viša izvedba Parižana s Neymarom ili ona s Ibrahimovićem?

- Svaki od njih dvojice na poseban je način obilježio PSG. Volio sam i Zlatana, iako je bio nepredvidiv; mogao je biti očajan, ali i moćan, nezaustavljiv. No, Zlatanov PSG nije bio tako uvjerljiv kao Neymarov. Divim se njihovoj moći, uživam gledajući ih jer tu je koncentracija gotovo svih najboljih svjetskih napadača, no kad je u pitanju Liga prvaka, oni još nemaju ono neophodno iskustvo za njezino osvajanje. To je ipak proces koji traje dulje vrijeme. Primjerice, takav put prošao je Chelsea - tvrdi Zlatko.

Zorana smo pitali je li opravdano pozivanje na Zidaneov odlazak iz Reala u slučaju neuspjeha.

- Poznajem Zizoua, oduvijek je bio ozbiljan, pošten, vrijedan, profesionalan, živio je za svoj posao i potpuno mu se posvećivao. Istina, bio sam skeptičan kada je prije dvije godine preuzimao Real, smatrajući da je prerano za njega, da Realu treba iskusniji trener. No, Zidane me demantirao. Njegova najveća trenerska vrijednost ipak je njegova povijest; činjenica da je bio Mozart na travnjaku, ponajbolji nogometaš svih vremena, i takvoga jednostavno svi moraju respektirati. E sad, bude li morao otići ispadne li, opet mi je to nešto neizbježno u ovoj profesiji, jer Real jednostavno ne trpi prosječnost. Bilo bi mi žao Zidanea, ali nakon Reala njemu bi bila otvorena vrata svakoga kluba - kazao je Zoran, koji iskustvo Realovih igrača u Ligi prvaka vidi kao najveći adut branitelja naslova.

Parižani u nikad boljoj prilici

Kolike izgleda dajete današnjim suparnicima?, pitamo Zlatka Vujovića.

- To je 50:50 u postocima. I nikada bolja prilika Parižana, s obzirom na nikada izraženiju Realovu krizu. Iako, Real u Ligi prvaka može biti sasvim drukčija priča od one koju smo gledali ove sezone u španjolskim natjecanjima. 

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije