Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVI U NIŠU

Vujović: U Zagreb ću se vratiti, a Lino će napraviti nešto veliko

PPD Zagreb - Železničar
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/5
09.11.2018.
u 22:14

– Mislim da će teško do postolja. Daj Bože da se prevarim, ali nije to kvaliteta kao nekada kada je Hrvatska stalnom bila favoriti za zlatnu medalju – rekao je Vujović o Hrvatskoj.

Veselin Vujović (57) nedavno je došao u Zagreb. Ali ovoga puta ne kao novi trener PPD Zagreba, već kao trener niškog Železničara koji ove sezone prvi put nastupa u SEHA Gazprom ligi. Vujović i dalje obnaša dvije funkcije, izbornik je rukometaša Slovenije te trener Železničara.

Smjestili ste se u hotel I pokraj zagrebačke Arene za koju vas vežu lijepe uspomene?

– Istina, dok sam bio trener plinara dvaput smo igrali u četvrtfinalu Lige prvaka. No raduje me i činjenica što me ljudi u Zagrebu i dalje prepoznaju, prilaze mi, žele se fotografirati sa mnom. Tako sam se išao malo prošetati Arena centrom i doslovce su me svaki metar zaustavljali ljudi. Lijepo je to kad u jednom gradu ostavite tako dobar dojam.

Zagrebu nisam zatvorio vrata

Vjerojatno se svi pitaju kada ćete se vratiti na klupu PPD Zagreba?

– Kad sam odlazio, takav je bio dogovor. Vratit ću se jednog dana, a kada, to samo nebo zna. No želim istaknuti da mi je bila velika čast biti trener PPD Zagreba jer su na klupi tog kluba sjedili sve redom sjajni i vrhunski treneri.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Kako mu se čini današnji PPD Zagreb?

– Meni su dobri. Drago mi je da je sve više mladih, dobrih igrača. Kad sam bio u klubu, htio sam se riješiti nekih starijih igrača pa mi čelnici kluba to nisu dozvolili. Danas mi kažu da bi to bio dobar potez. Znate li koji je najveći problem PPD Zagreba? Što svake godine pod svaku cijenu žele napraviti rezultat u Ligi prvaka. Onda dovode neke starije igrače i to nije dobro. Bolje da mlada momčad pod cijenu rezultata stasa dvije-tri godine i onda će biti realno da se napravi dobar rezultat – istaknuo je Vujović i dodao:

– Moram pohvaliti i Linu Červara koji još ima znanja i energije napraviti nešto veliko – ističe trener niškog Željezničara.

>> Pogledajte i gostovanje Červara na Večernji TV-u

Nakon epizode na klupi slovenskog Kopra imao je sve dogovoreno s poljskom Wisłom. Trebao je samo doći u Płock i potpisati ugovor. No, nekako ga je uoči tog odlaska put odveo u Niš kamo je išao gledati derbi srpske lige između Železničara i Vojvodine.

– U neobaveznom razgovoru nakon utakmice sjedio sam s čelnim ljudima Železničara i sponzorima i pitali su me kakva je moja trenerska situacija. S obzirom na to da još nisam ništa potpisao s Wisłom, ponudili su mi uvjete. I bili su više nego dobri. Mislio sam si “bolje da sam bliže kući”, a i bolje poznajem ovdašnji mentalitet ljudi. I prihvatio sam.

Kako su reagirali u Wisłi?

– Nemam pojma. Sigurno nisu bili sretni.

U Nišu vas nije dočekala idealna momčad?

– Istina. Problem je što je roster već bio napravljen kad sam preuzeo momčad. Imali smo nekoliko poraza zaredom u SEHA Gazprom ligi, a u Kupu EHF-a ispali smo odmah u 1. kolu od predstavnika Luksemburga. Onda sam malo napravio reda, zahvalio se sedmorici igrača i polako dovodio pojačanja poput Predraga Vejina i Dobrivoja Markovića. I krenule su pobjede. Cilj mi je da momčad što bolje pripremim za ožujak kad počinje doigravanja za prvaka Srbije. U SEHA Gazprom ligi cilj je da budemo negdje oko 7.- 8. mjesta.

A može li Železničar biti prvak Srbije?

– Radit ćemo na tome. Zato sam i došao. Bit će teško jer dobre momčadi imaju Vojvodina, Metaloplastika i pančevački Dinamo. U dogovoru s predsjednikom kluba u sljedeće dvije-tri godine momčad bi se trebala nadmetati za plasman na završni turnir SEHA Gazprom lige, a i napraviti ozbiljni rezultat tu Europi. Novca neće nedostajati, kolike će biti mogućnosti.

A čime se bavi predsjednik kluba?

– Izvozi čelik – naglasio je Vuja.

Železničar nikad nije bio rukometni prvak Jugoslavije, ali je triput osvojio kup Jugoslavije. Najpoznatiji igrači Železničara iz tog vremena bili su Grubić, Mladenović i Brajdić, a malo je poznato da je na vratima Nišlija bio i Tonči Peribonio!

Hrvatska rutinski na EP

Na klupi ste Slovenije. Kako su prošle prve dvije utakmice kvalifikacija za odlazak na EP 2020. godine.

– Super. Imamo dvije pobjede, četiri boda i dovoljne su nam domaće pobjede nad Nizozemskom i Estonijom i evo nas na Euru.



Kako vam se čini Hrvatska?

– Rutinski su odradili dvije pobjede. Velika je stvar što se vratio Domagoj Duvnjak. Vjerojatno ga malo sputava ozljeda, ali daleko od toga da nije koristan za reprezentaciju. Eto, ispada da Hrvatska, baš kao i Slovenija, u ovom trenutku nema pravog lijevog vanjskog, a bez vanjskog šuta teško se mogu dobivati ozbiljne utakmice.

Što može Hrvatska na SP-u?

– Mislim da će teško do postolja. Daj Bože da se prevarim, ali nije to kvaliteta kao nekada kada je Hrvatska stalnom bila favoriti za zlatnu medalju – zaključio je Veselin Vujović.

Komentara 2

MA
Mara
03:47 28.11.2018.

A jednom nas Slovenci dobili i odmah se umislio!!!! Mi da više nismo favoriti za postolje?! Možeš misliti!!! Vujoviću vi i svi drugi možete biti samo zahvali što je naš Dule bio ozljeđen i u Francuskoj i kod nas na prvenstvu!! Jer da Dule nije bio ozljeđen i jedno i drugo zlato bi bilo naše, a vi ne bi dobili broncu u Francuskoj!!!!! Ali nema veze, možda je i bolje da tako pričate o nama jer opće poznato je da su Hrvati najbolji onda kad to nitko ne očekuje i da su najbolji protiv onih koji ih podcjenjuju!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije