Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupina C

Vujović: Razmišljam o kraju karijere, stres je postao prevelik

15.01.2018.
u 13:54

Izbornik Slovenije triput je gledao snimku, jednom u četiri ujutro

Pobjedom nad Crnom Gorom (32:19) rukometaši Njemačke ozbiljno su najavili obranu naslova prvaka Europe iz Poljske 2016. godine. Christian Prokop novo je lice na klupi Njemačke. Trener Leipziga njemačkim kritičarima zamjerio se odmah na početku.

– Svi su očekivali da će Sigurdssona na klupi zamijeniti valjda nekakvo jače trenersko ime. Mene ne smetaju kritike. Ja znam koji je moj cilj, a cilj je obrana zlata – rekao je Prokop.

Previše igrača Leipziga...

Zamjerili su mu da je na EP u Hrvatsku doveo previše igrača Leipziga gdje je trener – Webbera, Roschecka i Jahnkea, a još su dvojica na popisu od 28 imena. Ispada da se Leipzig bori za vrh njemačke lige, da ima jako puno dobrih igrača, a oni su tek osmi.

– Valjda je moje pravo kao izbornika da pozovem one za koje mislim da mogu pomoći na putu do obrane naslova – rekao je Prokop.

1/10

Od tri njegova igrača protiv Crne Gore igrao je Webber koji je postigao tri pogotka, dok će Jahnke pamtiti svoj nastup po dobivenom crvenom kartonu. Od igrača koji su osvojili europsko zlato nema Dahmkea, Schmidta, Selina, Strobela, Ernsta, Lemkea, Lichtleina, Pieczkowskog i Wiedea. Prokop je tip trenera poput Željka Babića – ima ideju, želi uvesti neke novosti. Koliko zapravo vrijede Prokopove ideje, vidjet ćemo večeras u zagrebačkoj Areni kada će imati kudikamo ozbiljnijeg suparnika nego što je bila Crna Gora. Igrat će protiv svjetske bronce, Slovenije, koja je kiksala protiv Makedonije i koja mora osvojiti bodove ako želi do polufinala.

– Vrijeme je da pobijedim Njemačku. Od njih sam izgubio u Poljskoj, u susretu tko izgubi ide doma. Ispalo je da smo doma otišli mi. Nijemci su me pobijedili i na Olimpijskim igrama u Riju. Želio sam im uzvratiti u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Francuskoj prošle godine, ali oni tamo nisu došli. Izbacio ih Katar – rekao je Veselin Vujović, izbornik Slovenije.

Imao je Vuja priliku protiv Njemačke u prijateljskim utakmicama na kojima je na klupi debitirao upravo Prokop. Završilo je 32:23 i 25:20 za “pancere”.

– Ma još mi ne ide iz glave susret protiv Makedonaca. Gledao sam triput snimku. Prvi put poslije večere, drugi put u četiri ujutro i treći put prije jučerašnjeg treninga. Nabrojio sam 19 sudačkih pogrešaka na našu štetu. Da se ovako nešto dogodilo Njemačkoj, Danskoj ili Francuskoj, nastao bi velik skandal. Tražila bi se izuzeća sudaca i tako dalje i tako dalje. A mala Slovenija mora pognuti glavu i šutjeti – istaknuo je Vujović.

A tako se srdačno pozdravio rumunjskim sucima prije susreta...

– Rekli su mi da su sudačku karijeru počeli kada ja trenersku. I rekli su da im je ovo zadnje veliko natjecanje. A moglo bi biti i moje. Nemam više živaca, ovo je za mene prevelik stres. Ne želim riskirati zdravlje. Bolje mi je da idem pecati ribe. Ima jednu zgodnu vikendicu blizu Šapca – zaključio je Vujović.

Raspjevani Nijemci

Njemačke novinare još je zabrinula ozljeda Andreasa Wolfa, no sjajni vratar bit će danas među vratnicama.

– Zaradio je malu modricu, ništa strašno – istaknuo je Prokop.

A među rukometašima Njemačke ima i dobrih pjevača. Naime, prije utakmice s Crnom Gorom gost u studiju ZDF-a u zagrebačkoj Areni bio je vratar Silvio Heinevetter koji je otpjevao himnu Europskog prvenstva koja je prije mjesec dana snimljena u jednom berlinskom studiju. Uz Heinevettera pjevali su, uz podršku pjevačice Yasmin i berlinskog orkestra, rukometaši Kunkel i Pieckowski.

I dok Nijemci imaju razloga za pjesmu, u taboru Crne Gore nije baš sjajno raspoloženje. Veliki poraz od Njemačke utječe na igrače, a danas ih čeka važna utakmica protiv Makedonije.

– Netko me pitao jesmo li mi igrali tako jako loše ili je Njemačka igrala tako jako dobro. Mislim da je istina negdje u sredini. Vidi se da nam puno nedostaje Vuko Borozan s kojim bismo u napadu imali puno više rješenja i koji bi bio puno, puno opasniji od svih naših šutera. Nedostaje nam i vratar Simić. Znam da još nije sve izgubljeno i da ćemo protiv Makedonije i Slovenije tražiti prolaz dalje – istaknuo je Dragan Đurić, izbornik Crne Gore.

Makedonci ne misle stati samo na pobjedi nad Slovenijom.

– Uz ovakve navijače, a došlo ih je doista u velikom broju, idemo do kraja – rekao je Kiro Lazarov, desni vanjski Makedonije. 

Komentara 8

DH
dalibor.hren
14:13 15.01.2018.

Nećeš u rudnik?

NU
numapompilije
14:24 15.01.2018.

Vujoviću jedino znaš motivirati ekipu i nabrijati ih da igraju mesarski, prljavo, na rubu incidenta. nikada nisi bio vizionar koji je taktikom uništavao protivnike, i u Zagrebu kada si bio igralo se isto mesarski, prljavo, bez ikakve mašte. sretno u mirovini.

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
14:15 15.01.2018.

Slovenci imaju dobru ekipu a najslabija karika je Vujović - posmatrač, bez ideje kako reagirati u pravom trenutku i preusmjeriti tijek igre

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije