Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3. KOLO LIGE PRVAKA

'Vujović 2' s emitiranjem kreće protiv Barcelone

Veselin Vujović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
28.09.2019.
u 20:18

Na papiru PPD Zagreb i nema tako lošu momčad kakvi su startni rezultati u Ligi prvaka (ukupnih -18 u dvije utakmice) – Mandić i Šipić su važni reprezentativci, Vlah i Vistorop navršili su 21 godinu i vrijeme je da eksplodiraju, vratar je dobar, tu je i nekoliko prekaljenih igrača poput Bičanića ili Horvata

Treće kolo – treća sreća. Bez obzira na to što ne igramo u Zagrebu, vjerujemo da ćemo se u Zadru osjećati kao kod kuće i da će nas doći bodriti velik broj gledatelja. Sama promjena trenera u klubu i ime protivnika dovoljan su mamac. Očekujem pravu, borbenu utakmicu bez obzira na ozljede i nedaće koje nas prate. Ja imam veliki motiv, a vjerujem i igrači, učinit ćemo sve da odigramo dobro, najbolje što u ovom trenutku možemo – rekao je u najavi dvoboja Veselin Vujović koji danas u zadarskom Višnjiku (20.30 sati) drugi put u trenerskoj karijeri sjeda na klupu hrvatskog prvaka.

Prije više od četrnaest godina Vujović je, pomalo iznenađujuće, došao u Zagreb na utakmicu finala Kupa pobjednika kupova između Zagreba i Ademar Leona. Kao tadašnji izbornik Srbije i Crne Gore bio je među uzvanicima u dvorani 2 Sportskog doma, a nakon utakmice pitali smo ga “može li se zamisliti jednog dana u hrvatskom rukometu”.

Uz šarmantni osmijeh odgovorio je “u životu je sve moguće”, a vjerojatno ni sam nije tada mislio da će čak dvaput doći u klub u koji bi i prije došao kao igrač da nije počeo rat.

Prvi put kad je došao za trenera PPD Zagreba, nije mogao voditi momčad na premijeri jer je još vukao staru suspenziju EHF-a zbog sukoba s izraelskim sucima u vrijeme dok je vodio Vardar. No, njegov pomoćnik Saračević senzacionalno je srušio prvaka Europe Kiel, a Vuja je sve to promatrao iz drugog reda tribine. Uslijedile su dvije sezone euforije.

Šest trenera u tri godine!?

Koja je razlika između ovog i onog Zagreba? Onda su nositelji igre bili Stepančić, Obranović, Pavlović, J. Valčić, kasnije i Šebetić i Mandalinić. Bila je to momčad koju je odlično prethodno selektirao Boris Dvoršek te s njom ostvario i veliki uspjeh osvojivši jedini Zagrebov naslov u regionalnoj SEHA ligi. Vujović je dolaskom nadogradio tu momčad i dvaput ga je samo jedna utakmica dijelila od nedosanjanog Final Foura Lige prvaka.

Ovaj put Vujović dolazi u puno težoj situaciji nakon utakmice u kojoj je hrvatski prvak u Danskoj odigrao na razini samoponiženja. Dolazi i nakon što su se između njegova dva mandata na klupi izmijenjali Ivandija, Goluža, Kamenica, Saračević, Červar i Tamše! Šestorica u manje od tri godine, ne računamo li prijelazna rješenja. Ako to nisu godine najvećeg lutanja u klupskoj povijesti... I za to bi valjda netko trebao platiti ceh, ne samo treneri.

Na papiru PPD Zagreb i nema tako lošu momčad kakvi su startni rezultati u Ligi prvaka (ukupnih -18 u dvije utakmice) – Mandić i Šipić su važni reprezentativci, Vlah i Vistorop navršili su 21 godinu i vrijeme je da eksplodiraju, vratar je dobar, tu je i nekoliko prekaljenih igrača poput Bičanića ili Horvata. Naravno da bi svaki trener, pa tako i Vujović, želio neku ekstraklasu u vanjskoj liniji, no za tako nešto očito nema novca. Ni sada kao ni onda...

Besprijekoran sastav

Momčad je imala četiri treninga s Vujovićem, subotnji suparnik nije za neko uvježbavanje varijanti. Barcelona je nakon startnog poraza u Szegedu s 24 razlike pregazila Celje, ima besprijekoran sastav s Fabregasom i Sorhaindoom na crti, a vanjska linija s Memom, Palmarssonom, Anderssonom podebljana je dolaskom Luke Cindrića tako. Trener Xavi Pascual u prosjeku svake pete godine uspije doći do naslova prvaka Europe. Lani ga je u polufinalu zaustavio Vardar.

Očekujem borbenu utakmicu bez obzira na ozljede i nedaće koje nas prate. Ja imam veliki motiv, a vjerujem i igrači. Moramo odigrati najbolje što sada možemo

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije