Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK VARAŽDINA

Vugrinec: Ne prepozna li Grad projekt, onda se treba zapitati treba li nam ovo

Davor Vugrinec
Marko Jurinec/PIXSELL
20.07.2019.
u 16:20

Vugrinec i Varaždinci iz kluba, međutim, neće odustajati. Ako se nije odustalo pri potpunom krahu kluba prije sedam godina, sigurno neće ni sada kad je klub u uzlaznoj putanji

Nisu toliko davni dani bivšeg Varteksa kad je ugostio Dinamo s juniorskom momčadi i kad je vikend poslije u Vinkovcima Cibalia iznenadno dobila slobodan dan.

Sedmogodišnja agonija Varaždina, prije poznatog pod imenom Varteks, konačno je završena i on će danas na Rujevici, nakon 3,8 milijuna minuta ili pak 2700 dana, igrati prvu prvoligašku utakmicu nakon logističkog debakla (dugovanja igračima) koji je otjerao klub u najniži rang natjecanja.

Nema pustih obećanja

Iako je nad klubom u kadrovskom te financijskom smislu još dosta upitnika, svim istinskim ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj srce je na mjestu jer je jednostavno bilo neprirodno da bivši Varteks, koji je svojedobno znao rušiti Aston Villu i moskovski Lokomotiv, ne igra utakmice s prvoligašima ili, još gore, da se ugasi.

>>> Pogledajte što je Davor Šuker rekao o gostovanju reprezentacije na Poljudu

S tim se, naravno, slaže ikona te dopredsjednik kluba Davor Vugrinec koji je aktivno sudjelovao u varaždinskom projektu revitalizacije, projektu koji će trajati i u najvišem razredu hrvatskog nogometa.

– Nisam baš mjerodavan za sve detalje, ali stoji da nam neće biti lako preživjeti u Prvoj HNL. Iza nas je razdoblje u kojem smo preživljavali kao klub. Uspjeli smo preživjeti i napraviti dobar rezultat bez obzira na sve okolnosti koje nam nisu bile naklonjene. Sad smo tu gdje jesmo i zasad nam je najbitnije izboriti ostanak i stvoriti uvjete za rad s kojima se još uvijek krpamo. Važno je razvijati omladinski pogon koji nas je uvijek krasio i na kojem će se temeljiti budućnost kluba – odgovorio nam je Vugrinec.

Kao i mnoge momčadi diljem svijeta koje naprave skok iz drugog u prvi razred, Varaždin je prošao kroz stožernu i kadrovsku rekonstrukciju, doduše dosta kasno.

Novi trener kluba Borimir Perković pridružio se momčadi tek tjedan dana prije početka priprema, dok su pojačanja (Jozinović, Turčin, Bajandooh, Đurasek i Lisakovič) dovedena za iduću sezonu priključena novim suigračima samo nekoliko dana prije početka prvenstva. Novopečenom prvoligašu stoga će trebati nekoliko tjedana, barem da spoznaju koja je točno taktička misao vodilja.

– Treba to sve prvo posložiti, još se svi u momčadi ne poznaju dovoljno dobro. Imamo i neke iskusne igrače koji će tu igrati veliku ulogu. No, prijelazni rok još uvijek nije završio, mislim da će nam prva tri-četiri kola dobro poslužiti kako bismo doznali što nam još nedostaje.

Stanovnici Varaždina sa zanimanjem prate što se događa s njihovim staro-novim prvoligašem. Interes pred završnicu Druge HNL prošle sezone rapidno je rastao, no dopredsjednik smatra da bi i viša administrativna tijela trebala izražavati interes kakav za klub pokazuju navijači. To je spomenuo nekoliko puta tijekom razgovora.

– Uvijek je lijepo igrati na punom stadionu, ali ne možemo tek tako davati pusta obećanja da će se to stalno i događati. Moramo kao klub među građanima o sebi stvoriti dojam izvrsnosti. Međutim, i lokalni zakoni u vezi s financiranjem sporta moraju biti u skladu s tim. Ako Grad ili Županija ne prepoznaju da su za NK Varaždin zainteresirane tisuće ljudi, trebamo se zapitati treba li nam sve ovo – apelira najbolji strijelac u povijesti HNL-a (146 pogodaka).

Treba vjerovati u lijepu priču

Vugrinec i Varaždinci iz kluba, međutim, neće odustajati. Ako se nije odustalo pri potpunom krahu kluba prije sedam godina, sigurno neće ni sada kad je klub u uzlaznoj putanji.

– Varaždin se uvijek morao boriti, nikad nam nitko nije ništa poklonio. Bit ćemo ustrajni i boriti se i dalje. Najbitnije je da imamo zajedništvo, ali treba biti uporan i vjerovati u ovu lijepu priču. Želim zahvaliti navijačima što nam pomažu dodatno je uljepšati, unatoč svim financijskim nevoljama.

Ta dugoročna borba započinje danas protiv jedne od najboljih momčadi lige. Od momčadi koja se tek upoznaje ne očekuju se iznenađenja u susretu s Rijekom.

– Rijeka je pravi klub koji odlično radi i to će nam biti vrlo ozbiljan test, da vidimo gdje smo uopće. Naravno da ne očekujemo previše od utakmice, ali opet, ne idemo se tamo ni predati – zaključuje čovjek koji je nosio boje obaju suparnika pred dvoboj koji počinje u 19 sati.

 

Komentara 6

WH
WhiteDjango
19:05 20.07.2019.

Ja sem varaždinec, varaždinec, domovine sin. Ajmo Varaždin razvaliti Rijeku 😃

OO
onako_ovlaš
19:18 20.07.2019.

županija,zakoni o financiranju sporta i tako to,ako imaš lovu uloži a ne stvarati psihološke pretpostavke za uhljebništvo

SE
senior
18:01 20.07.2019.

Vugrinac laže da je prvoligaš NK Varaždin nasljednik nekadašnjeg prvoligaša NK Varteksa. Laže NK Varteks i danas živi i igra tamo gdje igra i nema nikakvu vezu sa NK Varaždinom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije