Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reprezntacija

Vrsaljko postaje najmlađi debitant za vatrene u povijesti

\'19.05.2010., stadion NK Varteks, Varazdin - Kvalifikacijska utakmica za EURO U-21 reprezentacija Hrvatske i Slovacke. Sime Vrsaljko. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronic/PIXSELL
03.11.2010.
u 08:08

Šime ima 18 godina i devet mjeseci i zaigra li protiv Malte, bit će rekorder. U Dinamu igra za 2000 eura mjesečno

Čovjek kojeg Zdravko Mamić plaća dvije tisuće eura mjesečno, koji je po tome najslabije plaćeni nogometaš Dinama, koji se natječe i u Europskoj ligi, mogao bi postati najmlađi debitant u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije. Imali smo dosad nekoliko devetnaestogodišnjaka koji su se brzo nametnuli, poput Ćorluke i Rakitića, no, eto, Šime je u kadar A-reprezentacije došao još brže.

Igra za tri reprezentacije

Šime je ovog ljeta igrao za reprezentaciju do 19 godina s kojom je osvojio broncu na EP-u, kod Ladića je u vrsti do 21 godine igrao samo četiri puta, a sada se nalazi na popisu Slavena Bilića za službenu kvalifikacijsku utakmicu protiv Malte 17. studenoga 2010. godine.

– Taj je mladić jednostavno eksplodirao, preskočio jednu generaciju, igra standardno u momčadi koja nastupa u Europskoj ligi, a igrama je pokazao da je jako interesantan, a mi smo malo deficitarni na tim bekovskim pozicijama – pojasnio je svoju odluku Slaven Bilić.

Malta je suparnik u igri s kojim bi Bilić mogao isprobati Vrsaljka. A uistinu je i hvalevrijedna odluka izbornika. Naime, Vrsaljko je doista pokazao da već danas ima klasu, ima tu još dječjih bolesti, ali Vrsaljko je pokazao da, bez obzira na to što ima 18 godina i devet mjeseci, može igrati kvalitetno nogomet na najvišoj razini. Šime Vrsaljko, sin nekadašnjeg Zadrova stopera pa kasnije i kapetana Mladena Vrsaljka, eto, kao da sanja.

– Nisam očekivao poziv, ali nisam sada niti poludio. Sve se oko mene nekako brzo odvija, ali, eto, preostaje mi da dobro treniram, to je samo još jedan dodatni motiv – rekao je Vrsaljko, koji je Bilićev poziv dočekao baš u društvu svog oca, kojega se ne sjeća kao igrača.

U mladoj reprezentaciji Šime je igrao na lijevom boku, no dešnjak je. Karakteristika mu je što je vrlo brz, čvrst u dvoboju. Jako dobro igra u oba pravca, voli se često ubacivati, pa i završavati akcije.

– Pozivanje Vrsaljka u reprezentaciju potvrda je da mladi igrači koji dobro rade i dobro igraju imaju perspektivu. To će i meni biti samo još veći motiv u radu. I ja se nadam jednog dana pozivu u A-reprezentaciju – rekao je njegov suigrač Ivan Tomečak.

Modrić uzor

– Eto, sada mogu igrati za čak tri reprezentacije. Ha-ha. Velika je to stvar, sretan sam – zaključio je Vrsaljko.

Nekoliko Vrsaljkovih bljeskova nije prošlo nezapaženo. Naime, već su se javili neki menadžeri, skauti, a posebno je za njega zainteresiran talijanski klub Sampdoria.

U Zagreb je došao kao četrnaestogodišnjak, nogometni uzor mu je njegov sugrađanin Luka Modrić, koji je također mlad došao u Maksimir. Baš kao i Luka, Šime u Dinamu nosi dres s brojem 14.

Zanimljivo, iako je rođen u Zadru, nije lud za košarkom, ipak dolazi iz nogometne obitelji. Samo je jedanput bio na košarkaškoj utakmici, gledao je Cibonu u Višnjiku. Zasad mu je nogomet apsolutno sve. I to sada radi odlično.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
08:14 03.11.2010.

Šime u Dinamu igra za dvije tisuće eura ali je sretan i ponosan da kao Hrvat može uz sve te Latino Amerikance i druge strance kao jedan od rijetkih nositi taj sveti modri dres..

MA
marzac
09:47 03.11.2010.

Šime, legendo.. Samo tako naprijed.. Janez, strpi se malo sad će nedjelja pa bu Slovenski tjednik izašao van pa tam komentiraj.. Znam da ti je teško kaj ti je država manja od mog dvorišta, al strpi se malo.. A moždaa bu ti sused prenio najnoviju vijest pa onda tračaj i komentiraj svog Aleša Keka..

LU
lucas
09:56 03.11.2010.

Još jedan talent iz svete zemlje Dalmacije igra i diže slavu lopovskom , mafijaškom zlu Ćoru ili dinamu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije