Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIME VRSALJKO intervju

Vrsaljko - Mamićev biser iz grada košarke

'03.11.010., Zagreb - Pleso, zracna luka Zagreb, odlazak nogometasa Dinama u Bruggeu, Sime Vrsaljko. Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
06.11.2010.
u 19:31

Cici Kranjčaru glavni je igrač reprezentacije bio Zadranin Pršo, Bilić svoje uspjehe gradi na Zadraninu Modriću, a i novi je dragulj hrvatskog nogometa iz tog grada.

Šime Vrsaljko liječi ozljedu nekoliko dana nakon što je od medija doznao da je pozvan u reprezentaciju.

- Bio sam s tatom u kafiću kad ste me nazvali. Ma, nisam okrenuo rundu, slavit ćemo kad bude vrijeme za to. Ostajem na zemlji, gledam na to kao kad sam došao u Dinamo, kad sam se želio dokazati - veli Vrsaljko koji je došao s 14 godina.

Brat najviše falio

- Malo je teže bilo, bio sam dijete. Da nije bilo roditelja ne bih uspio. Oni su ostali u Zadru, imam dvije godine mlađeg brata. Tata je bio tjedan dana ovdje, tjedan dana u Zadru dok nisam odrastao. Sad dolaze na utakmice, u posjete.

Igra li on nogomet?

- Nee, trenira kick-boks.

Je li vas, kao i Luku Modrića trenirao Bašić?

- Ne, ne poznajem ga. Trenirao me Damir Čačić.

Kako je bilo sve ostaviti, okruženje, prijatelje?

- Najviše mi je nedostajala obitelj, a iznad svih brat. Nije lako otići iz obitelji s 14 godina, tamo mi je sve bilo na dlanu, sve ti je posloženo, oprano, ispeglano, sve imaš. A ovdje sam bio sam u domu, to je vojska. Dižeš se u sedam, imao trening ili ne, čistiš sobu za ocjenu. Bilo je kritičnih situacija.

Jeste li upoznali Modrića?

- Jesam, dok je bio ovdje, bio sam pionir, jednom me i povezao autom.

Zbog njega nosite broj 14?

- Poklopilo se, taj su mi broj dali, ispalo je slučajno.

Vrsaljko je došao kao klinac, kao i Luka, a danas se govori kako ga traže Manchester United, Chelsea, Tottenham... Dojam je da je sve to počelo nervirati mladog dinamovca.

- Nije da me to toliko iritira, ali glupo je stalno ponavljati da sam tu, da sam tijelom i duhom u ovoj momčadi. S Dinamom želim otići u proljeće u Europi, nešto veliko napraviti.

Kako je biti Dalmatinac u Zagrebu?

- Super, dečki iz Zagreba i svi ljudi su srdačni - veli Šime kojem je još malo ostalo zadarskog naglaska.

Zadar je dao mnogo velikih nogometaša, od Skoblara, preko Prše, Modrića, sad dolazite vi...

- Zadar je grad košarke za koju se ja nisam zapalio. A ispada da je iz Zadra u velike klubove došlo više velikih nogometaša. Iako i Hajduk ima dobru školu, Dinamo je ipak najbolji klub u državi.

Volite igrati derbije?

- Lakše je kad je pun stadion, veći ulog, ali treba i male pobjeđivati.

Danas dolazi Zadar, ima li igrača iz vaše generacije?

- Malo, samo Perica Šare, te Vasilj i Begonja.

Samo treninzi i igrice

Kakav je Vaha s vama?

- Prema svima je isti, pošten, veliki radnik koji je izgradio karakter momčadi, koja vjeruje u sebe.

Dokud plavi mogu u Europi?

- Daleko, ako prezimimo onda bismo u nokaut fazi mogli daleko dogurati. Onda je biti ili ne biti, a mi više nećemo imati presing.

Morao je na terpiju zbog gležnja, a onda odmor.

- Hobi nemam, samo trening i igrice. I to opet nogometne, ili vozim aute, malo sam se ‘tukao’ u UFC-u.

Bit ću spreman za reprezentaciju i Bilića

Ozljeda gležnja nije strašna iako kondicijski trener plavih Miljenko Rak dvoji hoće li Šime Vrsaljko biti spreman igrati za reprezentaciju.

– Ma, bit ću spreman već za Split, a za reprezentaciju sigurno. Ne, nije me zvao izbornik Bilić, ali želim zahvaliti njemu, stožeru, savezu, svom Dinamu, koji su mi omogućili da dođem u reprezentaciju – veli Vrsaljko.

Luka – uzor zbog načina na koji je došao do svega 

Zadranin Šime Vrsaljko uzor je pronašao u – Zadraninu Luki Modriću.

– Je, on mi je uzor, ali prije svega zbog načina na koji je došao do svega što sada ima. Želio bih ići njegovim putem – poželio je Vrsaljko.

Ključne riječi

Komentara 9

JU
jurko
21:34 06.11.2010.

dinamo - hrpa crnaca, šiptara i dalmatinaca. iskompleksirani klub. sve mi miriši na cibonu koja je isto ganjajući kompleks sa zadrom danas klub u rasulu. slično miriši i u dinamu, samo je pitanje vremena. svakom tiraninu dođe kraj, a dinamoo je tiranin hrvatskog nogometa.

NE
nepotrebni
00:22 07.11.2010.

Vec sam slusao i citao nekoliko njegovih intervjua i cini mi se da se radi o vrlo pametnom momku. Nadam se samo da ce postupno i pametno gradit karijeru, jer je i Modric krvavo dosao do onoga gdje je sad.. Nema kruha bez motike, doci ce i Mancester na red, samo treba trenirati i glavu drzat na zemlji.

Avatar feudalac
feudalac
21:33 06.11.2010.

Haloooo Junaci, u Zagrebu ima više Dalmatinaca nego u Zadru i znaš kako im je - dobro. Imaju posao, obitelj, prijatelje, voze aute, piju kavu na špici....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije