Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LINO ČERVAR Izbornik o sljedećem protivniku

Vrijeme je da Šveđani osjete kako je izgubiti

22.01.2009.
u 09:39

Hrvatski rukometaši danas igraju posljednju utakmicu u skupini B, a suparnici su im Šveđani koji su u sve četiri prethodne utakmice pobijedili.

- Činjenica je da su Šveđani ostavili najbolji dojam u našoj skupini. No večeras ćemo pokušati napraviti sve kako bismo im nanijeli prvi poraz - istaknuo je hrvatski izbornik Lino Červar.

Na postolju 11 godina
Švedska je s tom novom generacijom na putu one slavne koja je od 1990. do 2001. bila u samom svjetskom vrhu, U tom su razdoblju Šveđani osvojili dvije zlatne, dvije srebrne i dvije brončane medalje. Na tih šest prvenstava stalno su bili na postoljima.

- Imaju odličnu momčad. Na vratima su sjajni Sjostrand i Palicka. Srednji vanjski igrač je odlični Doder, a tu su i opasni vanjski pucači Andersson i Larholm. Jasno, i možda najopasniji od svih, lijevo krilo Kallman, koji igra u Ciudad Realu - rekao je Lino Červar.

Šveđani su iznimno opasni u polukontrama i kontrama.
- Morat ćemo na to jako paziti. Naš je cilj da što duže igraju na našu punu obranu. Mislim da se ne snalaze baš najbolje u obrani 3-2-1. S druge strane, već godinama igraju obranu 6-0 i to će biti prilika da i naši vanjski pucači napokon pokažu što znaju - rekao je Červar.

Domagoj Duvnjak pomno je pratio njihovu utakmicu protiv Španjolaca koju su odlučili u svoju korist.

- Igraju jako brzo. Njihova reprezentacija je spoj iskusnih i mladih igrača. Mogli bi na prvenstvu daleko dogurati - istaknuo je Duvnjak.

Ne boje se Hrvatske
Šveđani uoči današnje utakmice već imaju dva boda za drugi krug, a kako igraju, mogu bez problema svladati sve tri reprezentacije iz osječke skupine. Da, i moćnu Francusku.

- Nama je bitno da se vraćamo u svjetski vrh. Nakon srebrne medalje u Francuskoj 2001., jednostavno smo nestali. SP u Njemačkoj prije dvije godine nismo ni izborili. S obzirom na situaciju, možemo i do polufinala. Hrvatska? Ne, ne bojimo je se - rekao je Ola Lindgren, izbornik Švedske.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije