Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGOVORIO O SVEMU

Vrijeđao Hrvate usred Zagreba, a sada otkrio: O ratu se nismo mogli usuglasiti!

Foto: Tino Juric/PIXSELL
1/5
04.05.2020.
u 11:13

– Nisu nogometaši i sportaši krivi što se rat dogodio, već politički interesi onih koji su poslije rata postali bogataši – rekao je Savićević o tadašnjim vremena i odnosima s Bobanom

Dejan Savićević, slavni crnogorski nogometaš koji je u karijeri nosio dres Budućnosti, Crvene zvezde, Milana i Rapida iz Beča, u intervjuu na Instagramu novinaru Mauru Sumi otkrio je pojedinosti iz karijere, privatnog života, a komentirao je i današnju situaciju u nogometu, prvenstveno u talijanskom velikanu Milanu gdje je igrao sa Zvonimirom Bobanom.

Teške godine. Nije bilo lako održati te odnose, ali mi smo bili prijatelji i prije nego što smo došli u Milan. Zajedno smo služili vojsku, igrali za reprezentaciju, dogovorili smo se da ne govorimo o ratu već o drugim stvarima. O ratu se  jednostavno nismo mogli usuglasiti. Nisu nogometaši i sportaši krivi što se rat dogodio, već politički interesi onih koji su poslije rata postali bogataši – rekao je Savićević o tadašnjim vremena i odnosima s Bobanom. 

O Milanu koji je u krizi posljednjih godina Savićević je rekao:

– Žao mi je što trenutačno Interu ide bolje. To je život, nadam se da će se Milan oporaviti. Situacija s Bobanom i njegovim otkazom nije dobra za momčad i okruženje oko kluba. Milan mora dovoditi dobre igrače. Brojni su treneri otpušteni, od Mihajlovića do Inzaghija. Nisu oni krivi, već igrači. Možete promijeniti sve trenere na svijetu, ali nisu oni krivi. Nekada su na San Siru igrali sjajni igrači, poput Gullita, Van Bastena, Shevchenka, Seedorfa, Neste… A sada? Milan je kupovao, ali nitko nije došao, postigao 15-20 golova i postao lider momčadi – kaže Savićević koji je iskreno priznao kako ne zna previše o Luki Joviću, igraču za kojeg se sve glasnije priča kako bi mogao iz Real Madrida doći u talijanski klub. 

– Ne znam previše o njemu. Imao je sjajnu sezonu u Nemačkoj, ali ne pratim Bundesligu, samo Bayern i Dortmund. Gledao sam ga, ali sam malo toga vidio. U Realu je pokazao jako malo – rekao je popularni ''Genije'' koji je u hrvatskoj javnosti poznat i po svom ispadu iz 1999. godine. 

U Zagrebu se 9. listopada igrala utakmica između Hrvatske i SR Jugoslavije u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Belgiji i Nizozemskoj, a Savićević je ušao u verbalni sukob s navijačem naše reprezentacije za vrijeme intervjua ispred hotela. 

– Davao sam izjavu i čujem da stalno netko dobacuje uvrede. U jednom trenutku bila mi je puna glava psovki i prozivki. Okrenuo sam se i vidio čovjeka od metar šezdeset, sedamdeset. Nosio je dres sa šahovnicom, crnu jaknu i donji dio nekakve trenirke. Nije imao dva zuba u glavi. I tada sam izgovorio onu psovku – prisjetio se Savićević i dodao:

– Nisam ponosan na te riječi, naravno. Ne bih volio da me pamte po tome – kazao je i otkrio da je dobio obećanje redatelja da te riječi nikada neće biti objavljene:

– Zamolio sam ga da to izreže, a on mi je kazao: "Naravno, Dejo." Želudac mi se okrenuo kada sam nekoliko mjeseci poslije vidio snimku. Možete zamisliti što sam mu izgovorio – zaključio je prisjećanje Savićević na video u kojem hrvatskom navijaču poručuje: "P.... ga, purgeru."

>>>> Pogledajte poruku Luke Modrića

Komentara 30

DU
Deleted user
14:13 04.05.2020.

Kakva seljačina bio takva i ostao.

ER
EroK
14:02 04.05.2020.

Nekome je najbitnije da se mržnja raspiruje!

MA
Mandekic
14:17 04.05.2020.

Vredjao je to kurvino deriste jer je znao da ga stiti 1000 policajaca u civilu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije